Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Sandžačkom odboru upućeno prijeteće pismo

U pismu upućenom iz Beograda na adresu Sandžačkog odbora, pod prijetnjom da će biti uništeni, muslimanima se daje rok da do Đurđevdana (6. maja) napuste sve krajeve Kraljevine Srbije

Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda obavjestio je danas medije da je na adresu ove organizacije iz Beograda stiglo prijeteće pismo.

Pismo je, kako je navedeno u rukopisu, “namjenjeno svim izdajnicima i izrodima srbskim prevedenim u muhamednsku satanističku sektu i njhivim gospodarima Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Turskoj, Saudijskoj Arabiji i ostalima”.

Kao autor prijetećeg pisma potpisao se Stefan Lazarević iz Beograda. Autor rukopisa obraćajući se muslimanima navodi: “Vama je otac đavo, i želje oca svojega hoćete da činite; on beše čovjekoubica od početka, i ne stoji u istini jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje goori, jer je on laža i otac laži. Zmije i porodni aspidni, ko vam kaza da bježite od gnjeva koji ide.

Na adresu Sandžačkog odbora prijeteće pismo je upućeno 12. februara iz pošte “11000 Beograd 6”, Savski venac, Savska 2.

Pod prijetnjom da će biti uništeni muslimanima se daje rok da do Đurđevdana (6. maja) napuste sve krajeve Kraljevine Srbije.

“Rode prokleti i preljubotvorni, da dođe na vas sva krv pravedna što je iz očaja i bednosti vaše proliste. Napustite sve krajeve i oblasti Kraljevine Srbije, od izvorišta Save do Krfa bratske nam Grčke i od Jadranskog mora do bratske na Rumunije, najkasnije do Đurđevdana. U suprotnom bićete uništeni”, piše u pismu upućenom iz Beograda.

U pismu se posvećuje “Slava Svetim ocima Savi i Simeonu, caru Lazaru, Voždu Đorđu Petroviću, Caru Nikolaju, Đeneralu Dragoljubu (Mihajloviću) i svim svetim mučenicima postradalim za krst časni i slobodu zlatnu”.

Ovo nije prva prijetnja upućena na adresu Sandžačkog odbora i po riječima predsjednice te organizacije Semihe Kačar ovaj slučaj će prijaviti policiji.

“I ranije smi imali upućenih prijetnji od strane desničarskih orgnizacija. Tada su prijetili ostalim organizacijma koje su se bavile ljudskim pravima. Ne očekujem da policija i državni organi urade nešto ali ćemo ovaj slučaj prijaviti policiji”, rekla je za SNews Semiha Kačar.

Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda sa centrom u Novom Pazaru je legalna, nezavisna, nestranačka i nevladina društvena organizacija, osnovana 1991. godine.

Sandžački odbor, kao prva organizacija tog tipa u regiji Sandžak, se već 18 godina bavi sistematskim prikupljanjem, obradom i prezentacijom dokumentacije o kršenju osnovnih sloboda i prava čovjeka, kršenju prava nacionalnih manjina na području Republike Srbije, posebno u regionu Sandžaka, kontinuiranim praćenjem stanja ljudskih prava i zaštitom od svih oblika njihovog ugrožavanja i diskriminacije, prikupljanjem podataka o ratnim zločinima i kršenju osnovnih sloboda i prava čovjeka u ratu, pomaganjem izbjeglicama, raseljenim licima i ugroženim građanima u saradnji sa humanitarnim organizacijama.

Povezane vijesti