Aktuelno Društvo Srbija

U Srbiji za osam dana zaplijenjeno 250 kila droge

Srbijanska policija je u poslednjih osam dana zaplijenila 239 kilograma marihuane, 9,2 kilograma heroina i 1,9 kilograma kokaina…

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je danas, na konferenciji za novinare, istakao da je zahvaljujući izuzetnom radu pripadnika Uprave kriminalističke policije zaplijenjena dobra količina narkotika i uhapšene 23 osobe osumnjičene za ta krivična djela.

„Hoću da pohvalim ljude iz policije koji umeju da cene ono što država čini za njih, koji se bore da građani budu bezbedni i pokazuju da su oni ti na koje građani Srbije mogu da se oslone“, naglasio je Stefanović.

Govoreći o prvom Informativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova, koji je otvoren prije dva dana u centru Beograda, Stefanović je naveo da ga je samo prvog dana, za nekoliko sati, posjetilo više od 100 ljudi.

Prema njegovim rečima, ljude je zanimalo šta je posao policije, neki su ušli da se požale, a neki i da prijave krivična djela.

„Pokazalo se da ovakva vrsta Informativnog centra i približavanje policije građanima na ovaj način daje rezultate u preventivnom radu, ali i policijskim službenicima daje mogućnost da bolje razumeju potrebe građana vezane za delokrug rada policije“, naveo je Stefanović.

Pripadnici policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala pronašli su, u automobilu kod naplatne stanice Vrčin oko 15 kilograma marihuane i uhapsili Z. D. (1965) iz Zrenjanina zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici su prilikom pregleda „opel vektre“ kojom je upravljao Z. D., u prtljažniku pronašli dvije torbe sa 13 paketa marihuane, težine oko 15 kilograma.

Policija je u subotu uhapsila u Beogradu S. S. (1988) u čijem automobilu su pronašli oko kilogram kokaina, oko tri kilograma marihuane, pola kilograma hašiša, kao i oko 11 kilograma smese paracetamola i kofeina koja se koristi za uvećavanje mase narkotika.

Pretresom stana u kojem je osumnjičeni neprijavljeno boravio, policija je pronašla pištolj sa pripadajućim okvirom i pet metaka.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Povezane vijesti