Aktuelno Crna Gora Regija Turska

Policije Crne Gore i Turske za jači odgovor na zajedničke bezbjednosne izazove

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Veselin Veljović sastali su se danas sa delegacijom Policije Republike Turske koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, a koju predvodi direktor te institucije, Celal Uzunkaya. Sastanku je ispred delegacije Turske prisustvovala i ambasadorka Songul Ozan.

Na sastanku su konstatovani dobri i prijateljski odnosi i dinamična saradnja policija dvije zemlje, kako na operativnom planu i u dijelu razmjene operativnih podataka, tako i u domenu razmjene iskustava i praktičnih znanja, saopćeno je iz MUP-a Crne Gore.

Kako se navodi ministar Nuhodžić zahvalio se na podršci koju je Turska pružala Crnoj Gori na putu ka članstvu u NATO i izrazio uvjerenje da će trend pozitivnih odnosa biti nastavljen i na putu crnogorske integracije u EU.

“Crna Gora je posvećena osnaživanju regionalne i međunarodne saradnje, u cilju jačanja zajedničke borbe protiv organizovanog i drugih oblika kriminala, trgovine ljudima, te ilegalnih migracija i globalnih fenomena poput terorizma”, rekao je Nuhodžić.

Direktorturske policije Celal Uzunkaya pohvalio je napore koje Crna Gora preduzima u borbi protiv bezbjednosnih izazova, kako na regionalnom, tako i na međunarodnom planu.

“Uloga Crne Gore kao faktora stabilnosti prepoznata je u regionu i Crna Gora predstavlja dobar primjer kako se kroz kvalitetnu i konstruktivnu saradnju mogu postići dobri rezultati”, istakao je zvaničnik policije Republike Turske.

Zajednički je iskazana spremnost za dalje unapređenje odnosa dva resora unutrašnjih poslova, naročito u dijelu policijske saradnje, kroz realizaciju postojećih i započinjanje novih projekata baziranih na intenzivnoj razmjeni iskustava, kroz obuke i akcije, u cilju jačanja odgovora na zajedničke bezbjednosne izazove i osnaživanje kapaciteta organa za sprovođenje zakona.

Povezane vijesti