Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija

Učenicima generacije priznanja i novčane nagrade

Učenicima generacije srednjih i osnovnih škola u Novom Pazaru uručene su pohvalnice i novčane nagrade. Na prijemu u gradskoj upravi najuspješnijim đacima, u prisustvu roditelja, nastavnika i direktora, priznajnja je uručio gradonačelnik Nihat Biševac. Najuspješniji maturanti osnovnih škola dobili su po 20.000, a srednjih 30.000 dinara, objavljeno je zvaničnoj internet stranici grada Novog Pazara.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je na prijemu istakao da su ovi učenici najveće bogatstvo koje grad ima

“Ovo je najveće bogatstvo koje grad ima. Zato, iz godine u godinu, ulažemo sve više sredstava u obrazovanje, a naši učenici osvajaju sve više priznanja na raznim takmičenjima. To su njihove zasluge, pre svega, a naša je obaveza da im obezbedimo uslove i nastavimo da ulažemo u njih, jer oni su budućnost našeg grada”, poručio je Biševac.

Biševac je uz objavljene fotografije nagrađenih učenika na svom fb profilu napisao da su ovi đaci, učestvujući na mnogim takmičenjima pronosili slavu svog grada širom regiona, ne štedeći sebe i svoje slobodno vrijeme osvajali najsjajnija odličja.

“Na nama je da im stvaramo još bolje uslove i ulažemo u njih jer su budućnost ovog grada i kako bi postizali vrhunske rezultate”, naveo je on.

Grad Novi Pazar osim đaka prvaka, nagrađuje i učenike i nastavnike koji su osvojili nagrade na republičkim takmičenjima, a od ove godine, Grad Novi Pazar stipendiše najbolje studente.

– Stipendije Grada za 61 studenta

Gradsko vijeće Novog Pazara je u petak donijelo odluku o visini mjesečnog iznosa studentske stipendije za školsku 2018/2019.godinu. Prve studentske stipendije dobiće 61 student, a kako je najavljeno, konkurs za stipendiranje najboljih studenata biće raspisan i za narednu školsku godinu.

Članica gradskog veća zadužena za obrazovanje Ulfeta Demčović izjavila je prvi put Grad Novi Pazar samostalno daje stipendije studentima.

“Grad jako puno ulaže u obrazovanje. Imali smo dodjele nagrada učenicima sa republičkih takmičenja. Nagradili smo učenike i profesore koji su osvojili jedno od tri mjesta na republičkim takmičenjima. Imamo i nagrade za đake generacije od 2016.godine, tako da Grad Novi Pazar ulaže u obrazovanje i mlade. Cilj nam je da obrazovanje podignemo na što viši nivo”, rekla je Demčović.

Grad nastavlja praksu stipendiranja najboljih studenata, tako da će konkurs biti raspisan i za narednu školsku godinu, a o detaljima konkursa zainteresovani se mogu informisati putem gradskog sajta, na linku:
https://oglasi.novipazar.rs/wp-content/uploads/2019/04/Zakljucak-o-dodeli-stipendija-67-4-19.pdf

Povezane vijesti