Aktuelno Crna Gora Društvo

Policija je u Podgorici lišila slobode lice koje je prilikom kontrole usmjerilo revolver u policijske službenik, oduzeti pištolj i revolver, saopštila je večeras Uprava policije Crne Gore.

Kako se navodi službenici Uprave policije su u Podgorici kontrolom lica pronašli i oduzeli dva komada vatrenog oružja. N.Š. (45) je lišen slobode zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

“Policija je danas u naselju Bioče, u cilju kontrole lica za koje je postojala sumnja da posjeduje oružje, zaustavila motorno vozilo kojim je upravljalo tada nepoznato lice, a koje je prilikom zaustavljanja od strane policije poteglo revolver i usmjerilo ga u pravcu policijskih službenika. Policijski službenici su brzom i efikasnom akcijom savladali i lišili slobode licekoje je tom prilikom pružalo aktivan otpor i svojim postupcim direktno dovelo u opasnost živote službenih lica”, navedeno je iz crnogorske policije.

Prilikom lišenja slobode upotrejebljena su sredstva prinude.

Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj i revolver „Smith & Wesson” .38 specijal sa municijom. Pronađeno i oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja. N.Š. će biti uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu.

Povezane vijesti