Aktuelno Crna Gora Društvo

Akcije crnogorske policije: Kod osumnjičenog za prodaju heroina pronađen dron

Crnogorska policija je nastavljajući akcije protiv kriminaiteta u Podgorici pronašla oko 450 grama heroina, pištolj i druge predmete i tri lica lišena slobode. U Baru, Beranama i Ulcinju oduzeto više komda oružja u ilegalnom posjedu

Policija u Podgorici lišila slobode tri lica. Pretresima je kod dva lica pronađeno oko 450 grama heroina a kod trećeg pištolj u ilegalnom posjedu.

Postupajući na osnovu naredbe nadležnog sudije za istragu, a u sklopu kontinuiranih aktivnosti u cilju otkrivanja i suzbijanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, policijski službenici su izvršili pretres stana koje koriste K.Č. (27).

“Policija je pronašla i oduzela više pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin težine oko 403 grama, dron sa daljinskim upravljačem, sredstva komunikacije i lap top. K.Č. je lišena slobode zbog sumnje da je počinila KD neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, navedeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Podgorička policija je kontrolom M.D. (31) pronašla pvc pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je heroin težine oko 46 grama. On je lišen slobode i uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu zbog KD neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kontrolom i pretresom M.P. (60) Policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj M57 sa tri komada municije. Osumnjičeni je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

– Policija u Baru, Beranama i Ulcinju oduzela više komada oružja u ilegalnom posjedu

Službenici Uprave policije Crne Gore su, preduzimajući aktivnosti u cilju pronalaska oružja i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu građana, u tri grada pronašli i oduzeli više komada oružja i municije.

Policijski službenici u Baru su, postupajući po prijavi građanina da mu je N.S. (79) uputio ozbiljne prijetnje, izvršili pregled ovog lica i od njega oduzeli revolver sa pet metaka. N.S. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osim toga, barska policija je postupajući po naredbi nadležnog sudije izvršila pretres prostorija koje koristi D.M. (64) kojom prilikom su pronašli i oduzeli automatsku pušku sa dva okvira u kojima se nalazilo 42 komada municije, pištolj marke CZ cal. 9mm sa dva okvira i 15 komada municije. Protiv D.M. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje opružja i eksplozivnih materija i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Službenici policije u Beranama su od S.O. (71) oduzeli pištolj marke „Crvena zastava“ cal. 6,35mm u ilegalnom posjedu. Protiv S.O. je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija u Ulcinju je kontrolom vozila kojim je upravljao S.Đ. (50) pronašli i oduzeli dvije lovačke puške i 63 komada municije. Protiv ovog lica je podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Povezane vijesti