Aktuelno Sport Srbija

Amela Terzić u finalu dvoranskog prvenstva Evrope u Glazgovu

Na dvoranskom prvenstvu Evrope u Glazgovu Amela Terzić je uspjela da dođe do evropskog finala.

Novopazarska atletičarka i reprezentativka Srbije Amela Terzić istrčala je sjajnu trku na 1500m rezultatom 4:16,51 i zauzela prvo mjesto u svojoj grupi.

U finale su prolazile prve dvije takmičarke iz tri grupe i tri po najboljem rezultatu (ukupno devet).

„Ovo je jedna od mojih boljih trka u karijeri, nisam se štedela, sada se spremam za finale. Cenim svako svoje finale u seniorskoj konkurenciji. Nadam se dobroj trci u finalu“, rekla je Terzićeva, prenosi Atletski savez Srbije (ASS) na svom sajtu.

Finale u ovoj disciplini na programu je u nedelju od 21.12h.

Asmir Kolašinac bacio je kuglu 19.82 metara, što nije bilo dovoljno da se nađe među osam najboljih bacača Evrope. Kvalifikaciona norma iznosila je 20.90m, koju su usjpeli da prebace četiri takmičara. Mesud Pezer bacio je kuglu 21.08m, Haratyk Michael 20.98m, Bertemes Bob 20.97m i Stanek Tomaš 20.90m. Asmir je u prvoj seriji bacio 19.46m, u drugoj 19.82m, u trećoj 19.45m, u ukupnom plasmanu bio je 13-ti.

„Razočaran sam svojim nastupom, dobro sam se osećao, međutim napravio sam puno tehničkih grešaka koje su me koštale dobrog rezultata za koji sam sigurno spreman“, rekao je Kolašinac.

Elzan Bibić je trku na 1500m istrčao za 3:47,94, i u svojoj grupi zauzeo četvrto mjesto, međutim takmičar koji je bio treći diskvalifikovan je zbog gaženja linije van staze, te se Bibić popeo na treću poziciju. U prolazak dalje išla su prva dva takmičara iz tri grupe i još tri najbrža po rezultata, nažalost Bibić nije bio među njima. On je u ukupnom plasmanu zauzeo 13-to mjesto.

Izvor i Foto: Atletski savez Srbije

Povezane vijesti