Aktuelno Prijepolje Sport

Armin Sinančević se kvalifikovao na predstojeće Olimpijske igre u Tokiju

Reprezentativac Srbije u atletici Armin Sinančević plasirao se večeras u finale bacanja kugle na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Dvadesettrogodišnji takmičar Poleta iz Prijepolja, koji je nastupio u A kvalifikacionoj grupi, ostvario je daljinu od 21,51 metara.

On je za 61 centimetar nadmašio finalnu normu koja je bila 20.90m, a lični rekord popravio za čak 77 centimetara.

“Znao sam da mogu ovoliko da bacim i da vredim mnogo vise nego sto sam imao priliku da pokažem. U finalu se nadam hicu od 22m i borbi za medalju”, rekao je Sinančević, objavljeno je na zvaničnom sajtu Atletskog saveza Srbije.

Ona je nakon postignutog rezultat i upućenih čestitki na svom fb profilu napisao “#2151, Hvala svima na podršci!”.

Ovim rezultatom Sinančević se kvalifikovao na predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Armin Sinančević je iz Brodareva, kod Prijepolja, rođen je 1996. godine, visok je 192 centimetra i ima 110 kilograma. U medijima je već označen kao “Džin iz Brodareva” i  “maestralni kuglaš” koji juriša na rekorde.

– Kolašinac bez plasmana u finale

Asmir Kolašinac nije uspeo da se plasira u finale Svjetskog prvenstva u Dohi. Ovo je njegov peti nastup na šampionatu svijeta, ali nažalost bez uspjeha.

Jedino u prvoj seriji Asmir je imao ispravan hitac kada je zabilježio rezultat od 19.86 metara. To je bilo dovoljno za 27.mesto u ukupnom plasmanu.

“Jednostavno ne funkcionišem na klizavim krugovima i taj problem imam od početka moje karijere. Dobro sam se osećao, ali nisam uspeo da se snadjem”, rekao je Kolašinac.

Norma za ulazak medju 12 najboljih na svetu bila je 20.90m i svih 12 bacača je ispunilo.

Finale u bacanju kugle na programu je u subotu od 19.05 sati.

Foto: fb Olimpijski tim Srbije

Povezane vijesti