20 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Atletičari Novog Pazara na pripremama u Ulcinju

Atletski klub Novi Pazar nalazi se na priprema u Ulcinju, gdje puleni trenera Zilkića podižu formu za nadmetanja u novoj sezoni.

Trening na stadionu u Ulcinju

Iako je glavni strateg Rifat Zilkić ostao u Novom Pazaru zajedno sa šampionom Elzanom Bibićem, koji nakon manjeg hiruškog zahvata brusi formu u prestonici Sandžaka, atletičari u Ulcinju imaju odlične uslove za rad i tempiranje forme.

Ermin Ziljkić, prvi Rifatov pomoćnik, te Rešad Mušović, zadužen za koordinaciju mladjih selekcija predano rade po zacrtanom planu i programu priprema koje traju od 15-26. januara.

Trenerski dvojac-Mušović i Ziljkić

Odlični uslovi za rad na crnogorskom primorju i smještaj koji atletičari imaju u vili “Edita”, inače proverenoj bazi ovog kluba, ulivaju optimizam da će potpuno spremni ući u ovu sezonu i na medjunarodnoj i domaćoj sceni.

“Imamo 15 atletičara koji se nalaze u Ulcinju i radimo u zaista odličnim uslovima. Naši ciljevi su dobro poznati i jasno svima, a to je da svi naši takmičari budu na pobjedničkim postoljima u 2021. godini”, rekao je za naš portal Rešad Mušović, koji je dodao da i pored odsustva šefa Rifata Zilkića svi članovi “dišu kao jedan”.

Druženje i van staze

Mušović je naveo da kompletan pripremni proces teče po planu, te da sa svojim kolegom Erminom očekuje da pripreme proteknu u najboljem redu, a da naredna godina bude plodonosna i berićetna na polju osvajanja najsjajnih odličja.

“Najvažnije je da su nam svi članovi zdravi i da nema povreda, jer su pripreme u zimskom periodu najteži dio za mlade atletičare koji se prvi put susreću sa tim, ali zadovoljni smo kako sve protiče”, kazao je Mušović.

Atletsku pleadu na crnogorskom primorju čine   velike nade i već dokazani šampioni u svojim disciplinama.

Saima Murić krupnim koracima “trči”, uz svoju klupsku drugaricu Mejru Mehmedović, ka novim trofejima, a sve više svoj kvalitet dokazuje talentovana Lenka Nikolić. Njima uz rame, po mnogima velike nade evropske i svetske atletike, sestre Mušović, Saima i Saida izrastaju u prave šampionke.

Članovi AK Novi Pazar

Dve gazele koje se sve više probijaju ka vrhu Nejra Brahić i Aiša Tahirović, pokazuju da ženska atletika ne mora da brine za svoju budućnost.

Adem, Kabir i Džabir već garantuju da ova atletska porodica ima prave naslednika koji ozbiljno najavljuje da ugroze i slavu njihovih prethodnika.

Svojim rezultatima i zalaganjem mladjahni Kaid Koca, uz svoje drugare Sameda Hadžića i Jahju Zukorliću nameću se sve više i potvrdjuju mišljenja stručnjaka da će njihov rad biti potvrdjen pobjedama u nastupajućoj sezoni.

Kako najavljuju iz ovog najteofejnijeg sandžačkog kolektiva, naredna sezona biće prava prilika da se dosadašnji trud i rad pokažu i na djelu postizanjem najboljih rezultata.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: