Politika Srbija

Beograd: Četvrti protest “1 od 5 miliona”, zatražena smena Nebojše Stefanovića

U Beogradu je večeras održan četvrti po redu građanski protest „Jedan od pet miliona“. Prisustvovalo je više desetina hiljada ljusi, a počeo je okupljanjem ispred platoa na Filozofskom fakultetu u centru prestonice Srbije.

Glumac Branislav Trifunović, pre nego što je najavio govornike, pozdravio je Beograđane, poručivši ministru Stefanoviću, da je „gužva je kao u GSP-u“, te da demonstranata ima osmoro po kvadratnom metru.

“Ako vas neko pita, ko je organizaovao ovaj skup, vi recite Aleksandar Vučić, jer da nije njega, ne bi nas bilo u ovolikom broju”, istakao je Trifunović.

On je izrazio podršku Davoru Dragičeviću, uz uzvik „Pravda za Davida“. Trifunović se takođe zahvalio autoru i voditelju Ivanu Ivanoviću, rekavši da je on pokazao da je slobodan čovek.

Novinar Srđan Škoro pozdravio je okupljene rečima „dobro veče probuđeni narode“, te porukom da smo svi bili svedoci raznih vlasti, ali da ovakve lopove svet ne pamti.

“Aleksandre Vučiću, obećao si da ćes saslušati ovaj narod, ali ja ga ovde ne vidim. On ne može da se pojavi na mestu gde su normalni ljudi. Zauzeo si sve institucije u ovoj zemlji i postavio svoje „Barbare“. Postavio si Vulina da komanduje vojskom, iako on nije bio sposoban da je služi. Toj kreaturi sada salutiraju naši oficiri. Neka nam kažu ima li i jedne države na svetu gde ministra zdravlja zovu doktor smrt”, istakao je Škoro.

Desir Stojanov iz sela Rakita, kazao je da tamošnji narod ne želi ništa, već samo da im se ne uzima, da im ostave reku. On je naveo da je juče u Rakiti bill više policajaca nego što ih ima u opštini.

“Pisao sam, kumio, molio i plakao, da nam ne diraju tu našu reku, da je ne sprovode u cevi. Opština nas je uništila. Eto naše vere u državu, da nam sve što imamo uzme”, rekao je Stojanov.

Građane u protestu „Jedan od pet miliona“ tokom protestne šetnje kod Doma omladine sačekali su aktivisti Inicijative nema predaje nema podele, a ispred RTS ih je čekao Sima Spasić, ali incidenata nije bilo.

Izvor: https://savez-za-srbiju.rs/sa-cetvrtog-protesta-1-od-5-miliona-zatrazena-smena-nebojse-stefanovica/

Povezane vijesti