Aktuelno Novi Pazar Sport

Bibić oborio jugoslovenski rekord

Novopazarski atletičar i reprezentativac Srbije, Elzan Bibić oborio je državni rekord u dvorani na 3000 matara star 37 godina! On je ovu dionicu pretrčao za 7:43,03, što je za neverovatnih osam sekundi brže u odnosu na njegov prošli najbolji lični rezultat.

Prethodni rekord bio je u vlasništvu legende jugoslovenske atletike, Dragana Zdravkovića još od davne 1983. godine – 7:51,47.

Bibić je trčao na drugom mitingu zimske Dijamantske lige u Karlsrue, i u konkurenciji od 13 atletičara trku završio kao petoplasirani.

“Po treninzima koje sam radio u prethodnom periodu, znao sam da vredim ispod 7:50, ali rezultat koji sam sinoć istrčao mi puno znači. Poslednji kilometar sam trčao sam, zato što je trka bila sa brzim prolazima, a ja nisam hteo da rizikujem da me stigne umor pri kraju trke. Ovim rezultatom sam dokazao sebi da vredim mnogo više i nadam se da ću to i pokazati. Očekuje me Prvenstvo Srbije već sutra, a nakon toga i još dva mitinga. Sada je najbitnije da sam zdrav i da moj trener Rifat Zilkić i ja možemo da realizujemo sve planirano”, rekao je Bibić.

Izvor i foto: Atletski savez Srbije

Povezane vijesti