Sport Srbija

Bibić, Terzić i Kolašinac blistali na atletskom mitingu u Beogradu

Na dvoranskom atletskom takmičenju u Beogradu novopazarski atletičari Elzan Bibić i Amela Terzić su osvojili zlatne medalje na trkama 1.500 metara, a Sjeničak Asmir Kolašinac je u bacanju kugle bio drugi.

U Atletskoj dvorani na Banjici, danas je održan četvrti Međunarodni Serbian Open Indoor Meeting, gdej je nastupio veliki broj atletičara iz Srbije, regiona, kao i drugih evropskih država.

“Glavna zvezda je bila Ivana Španović, koja je nastupila u disciplini skok udalj, i to je kraljici srpske atletike bila poslednja provera pred Evropsko prvenstvo u Glazgovu, koje je na programu od 1. do 3. marta”, objavio je Atletski savez Srbije (ASS).

Ivana Španović je došla do ličnog rekorda u sezoni sa 6,92 metra.

Elzan Bibić pobjedio je na trci na 1.500 metara rezultatom 3:43,22. Novopazarski atletičar bio je sjajan u finišu trke, iako je kaskao kao drugoplasirani, poslednjih 100-tinak metara nezaustavljivo je iznio do cilja, obeshrabrivši najvećeg rivala. Elzan je na cilj stigao sa 3:43.22, dok je Danac Nik Jensen imao 3:43.48.

“Zadovoljan sam, bio je plan da probijemo granicu, međutim, video sam da je to teže ostvariti. Malo sam taktizirao i išao sam na pobedu, uspeo sam da ostvarim željeno, solidan je rezultat. Poslednja je provera, čeka me jaka konkurencija. Ovo je dokaz za formu, samo treba zdravlje sačuvati” rekao je Bibić.

Amela Terzić spremila se za Evropsko prvenstvo u Glazgovu, pobjedom na Serbian Openu, ocjenjeuju iz Atletskog saveza Srbije.

Ona je bila najbolja u trci na 1.500 metara rezultatom 4:20.71, pratila ju je Rumunka Florina Pjerdevara sa 4:23.07, treća je bila Mađarica Boglarka Mogor sa 4:32.53.

“Današnja trka mi nije bila toliko potrebna, došla sam samo zbog naše publike, drago mi je što sam mogla da dođem ovde. Trudila sam se da pobedim, na EP se nadam da će biti dovoljno jaka trka, da bih se plasirala u finale, da ne bude samo taktička”, rekla je Amela.

Asmir Kolašinac bacio je kuglu 20.34 metara i zauzeo drugo mjesto na takmičenju, prvo mesto pripalo je Pezar Mesudu rezultatom 20.99m.

Najbolji bh. atletičari učestvovali su večeras na 4. Serbian Open Indoor Meetingu u Beogradu. Mesud Pezer je pobijedio u bacanju kugle postavivši novi rekord mitinga – 20.99 metara, dok je Amel Tuka slavio u trci na 400 metara s vremenom 47.40.

Evropsko prvenstvo održava se u Glazgovu od 1-3.marta 2019.godine gde Ivana brani titulu šampionke Evrope iz Beograda 2017. i Praga 2015.

Izvor i foto: Atletetski savez Srbije

Povezane vijesti