Aktuelno Crna Gora Sandžak Sport Srbija

Biciklistički maraton “Čiker” kroz sandžačke opštine

Međunarodni biciklistički maraton “Čiker” koje je startovao u nedjelju iz Kraljeva danas je nastavljen iz Novog Pazara i Tutina.

Opštine Novi Pazar, Tutin, Sjenica, Prijepolje i Berane su među deset mjesta u Srbiji i Crnoj Gori kroz koje se ove godine vozi biciklistički maraton.

Predstavnici lokalne samouprave Tutina pristustvovali su danas otvoranju tutinske etape maratona koja je startovala na Trgu Šemsudina Kučevića.

Maraton je jutros nastavio iz Novog Pazara gdje je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac otvorio novopazarski etapu maratona koja je startovala na Trgu Srđana Aleksića.

Etapa od Novog Pazara, preko Tutina i pešterske Pešterske visoravni, voziće se preko mjesta Glogovik, Rasno i Krnja Jela do Sjenice.

MTBC “Čiker” iz Kraljeva i Regionalna turistička organizacija Sandžaka, u saradnji sa Centrom za kulturu, turizam, omladinu i sport i više od deset turističkih organizacija, organizuju veliki biciklistički maraton “Biciklom kroz Srbiju i Crnu Goru”.

Cilj maratona je promocija biciklizma i zdravog načina života, ali i prezentacija turističkog potencijala opština kroz koje maraton prolazi. Maraton će trajati 10 dana.

Na maratonu su prijavljena 132 učesnika, od toga 26 stranih državljana, pretežno iz Slovenije, ali i iz Njemačke, Austrije, Italije i Francuske. Kao i prethodnih godina, očekuje se učešće velikog broja biciklista koji se, tokom trase, iz nekoliko gradova, organizovano priključuju maratonu, tako da se očekuje ukupno oko 170 biciklista.

“ČIKER MTB Maraton”, pod sloganom ,,Biciklom kroz Srbiju i Crnu Goru” startovao je iz Kraljeva, u nedelju 23. juna, a cilj će biti 30. juna u Tivtu.

Trasa ,,Čiker” maratona se zbog atraktivnosti manifestacije, svake godine mijenja. Ove godine, osim Kraljeva, obuhvatiće teritoriju opštine Raška, Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Berane, Kolašin, Cetinje i Tivat, odakle se 2. jula planira povratak u Kraljevo.

Foto: Grad Novi Pazar, Opština Tutin

Povezane vijesti