Aktuelno Bijelo Polje (Akova) Crna Gora Društvo

Bijelo Polje: Policija identifikovala i traga za napadače na dva mladića ispred pekare „Šar“

Službenici Uprave policije Crne Gore u Bijelom Polju identifikovali su i podnijeli krivične prijave protiv R.Đ. (49), državljanina Republike Srbije, i I.R. (49) iz Bijelog Polja, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda, a u vezi sa događajem u kojem su ispred pekare „Šar“ prije šest dana povrijeđeni A.G. i A.B. iz Pljevalja.

Kako je navedeno u saopštenju Uprave policije Crne Gore sumnja se da su R.Đ, I.R. i još jedno lice na čijoj se identifikaciji radi, 10.08.2019. godine, ispred pekare „Šar“ u Bijelom Polju fizički napali A.G. i A.B. i zadali im više udaraca. A.G. je u događaju zadobio tešku tjelesnu povredu, dok je A.B. zadobio lake tjelesne povrede. Nakon što su počinili krivično djelo, osumnjičeni su se udaljili sa lica mjesta. Povrijeđenim A.G. i A.B. je ukazana medicinska pomoć u Opštoj bolnici u Bijelom Polju.

Policijski službenici su od momenta prijave događaja intenzivno radili na njegovom rasvjetljavanju, što je rezultiralo identifikovanjem osumnjičenih lica i podnošenjem krivične prijave protiv njih nadležnom tužiocu.

“Policija intenzivno traga za ovim licima”, ističe se iz Uprave policije Crne Gore.

U Bijelom Polju se prije dva dana, 10.08.2019. godine desio nemio događaj, gdje su dva mladića A. Gredić i N. Bašić iz Rasova, ispred pekare "Šar" u blizini tržnog centra "Voli" u Bijelom Polju napadnuti od strane I. Rakovića iz Boljanine i još jednog za sada nepoznatog lica. Tom prilikom Grediću su nanesene teške tjelesne povrede čvrstim predmetom a ni Bašić nije mnogo bolje prošao.Ono što zabrinjava jeste izjava jednog od napadača, koga je A. Gredić dok je primao udarce začuo kako viče "ubij ga za Bajram". Tražimo da se ispita da li je uzrok napada nacionalna pripadnost napadnutih mladića ili nešto drugo. Bijelo Polje je opština koja se diči svojim multivjerskim i multinacionalnim skladom, vjerujemo da ta činjenica predstavlja istinsko bogatstvo ovog grada pa ovaj događa najoštrije osuđujemo i pozivamo nadležne organe da počinioce privedu pravdi.Događaji poput ovog i onog iz Berana, kada je Igor Tomkić iz Berana napadnut samo zato što je Hrvat svakako zabrinjavaju i bude pažnju javnosti, pa je potrebno ovakve slučajeve staviti u fokusu pažnje javnosti i kao prioritetne u radu nadležnih organa.Delegacija BS Bijelog Polja će sjutra posjetiti povrijeđene mladiće koji su smješteni u Opštoj bolnici u Bijelom Polju.Cio događaj snimile su siguronosne kamere pekare "Šar".

Gepostet von Bošnjačka Stranka Bijelo Polje am Montag, 12. August 2019

Bošnjačka stranka (BS) Bijelo Polje je povodom tog događaja saopštila da su dva mladića, A. Gredić i N. Bašić iz Rasova, ispred pekare “Šar” u blizini tržnog centra “Voli” u Bijelom Polju, napadnuti od strane I. Rakovića iz Boljanine i još jednog za sada nepoznatog lic, te zatražila je da se ispita da li je uzrok napada nacionalna pripadnost napadnutih mladića ili nešto drugo.

“Ono što zabrinjava jeste izjava jednog od napadača, koga je A. Gredić dok je primao udarce začuo kako viče ‘ubij ga za Bajram’. Bijelo Polje je opština koja se diči svojim multivjerskim i multinacionalnim skladom, vjerujemo da ta činjenica predstavlja istinsko bogatstvo ovog grada pa ovaj događa najoštrije osuđujemo i pozivamo nadležne organe da počinioce privedu pravdi. Potrebno je ovakve slučajeve staviti u fokusu pažnje javnosti i kao prioritetne u radu nadležnih organa”, navedeno je iz Bošnjačke stranke koja je uz objavu snimka napada ukazala da su cijeli događaj snimile siguronosne kamere pekare “Šar”.

Povezane vijesti