Aktuelno Bosna i Hercegovina Sandžak Turska

Bošnjacima u Sandžaku posebno znači trilaterala između Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske

Ambasador Republike Turske u Beogradu Tanju Bilgic sa saradnicima posjetio je danas Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) i tom prilikom se sastao sa predsjednikom i predstavnicima novog saziva Vijeća.

Predsjednik Vijeća Esad Džudžo je tokom susreta u Glavnom uredu BNV-a upoznao ambasadora Bilgica sa najvažnijim aktivnostima, programima i projektima Vijeća i istakao da su Bošnjaci Sandžaka most saradnje između Srbije i Turske.

“Istaknuto je da Bošnjacima u Sandžaku posebno znači trilaterala između Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Turske”, saopćeno je iz BNV-a nakon posjete turskog ambasadora.

Predsjednik Vijeća Esad Džudžo, uručio je ambasadoru pismo adresirano predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu uz želju da u narednom periodu predstavnici Vijeća posjete predsjednika Republike Turske i upoznaju ga sa planovima za rad Vijeća.

Turski ambasador je danas posjetio i gradsku upravu Novog Pazara i po planiranom proramu posjete treba da se susretne sa predstavnicima bošnjački političkih partija.

On je danas izjavio da su projekti izgradnje dva mosta, jednog vrtića, rekonstrukcije sportske hale kod O.Š. “Vuk Karadžićk” obnove Isa-begovog hamam, a koje je Turska prilikom posjete predsjednika Erdogana preuzela obavezu da finansira, u nekoj od faza realizacije.

Bilgić je ranije najavio da će turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan posjetiti Srbiju u junu ove godine.

Povezane vijesti