24 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Politika

BS: Krivokapiću neko da objasni da je RS manji entitet države Bosne i Hercegovine

Bošnjačka stranka (BS) uputila je javno pitanje crnogorskom premijera da li je tačno ono što je rekla  Željka Cvijanović, ili je u pitanju nepostojeća čestitka, s obzirom da crnogorska javnost nije zvanično upoznata od strane kabineta premijera Zdravka Krivokapića da li je uputio čestitku povodom tzv. Dana Republike Srpske.

“Ako je istina, dobro bi bilo da neko premijeru Krivokapiću objasni geografiju BiH i to da je RS manji entitet države Bosne i Hercegovine i da kao takva nema međunarodni subjektivitet. Ili da mu ukaže da nije mjerodavna reperna odrednica evropske geografije vremenska prognoza sa RTS i drugih beogradskih televizija”, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Pitaju premijera Krivokapića i da li je upoznat sa odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, koji je 9. januar proglasio neustavnim “praznikom”?

“Ako je premijer zaista čestitao Dan ovog teritorijalnog entiteta unutar međunarodno priznate BiH, da li je to najavljena prozapadna politika nove Vlade Crne Gore?”, ističe se u reagiranju ove bošnjačke stranke u Crnoj Gori.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: