Aktuelno Politika Sandžak Srbija

Četnici traže hapšenje članova Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV)

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je, povodom Inicijative o rješavanju statusa Bošnjaka i Sandžaka, saopštio da traži hapšenje članova Bošnjačkog nacionalnog vijeća i raspuštanje ovog tijela, zbog “njihovih otvorenih poziva na razbijanje države Srbije i otcjepljenje tzv. Sandžaka”.

Predsjednik POKS-a Žika Gojković

“Zahtev Bošnjačkog nacionalnog veća za uspostavljanje specijalnog statusa sa funkcijama državne vlasti za šest opština u Srbiji od Novog Pazara do Priboja je kap koja je prelila čašu i zahteva oštre mere države u borbi protiv secesionizma. Njihovo traženje prisustva međunarodnih snaga, granice prema Srbiji, pa čak i sopstvenog ustava, predstavlja krivično delo protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije, za šta su predivđene najstrože moguće kazne. Ako smo ozbiljna država, ugledaćemo se na Kraljevinu Španiju u slučaju Katalonije i pohapsiti secesioniste i time pokazati svima da se Ustav i zakoni naše zemlje moraju poštovati”, izjavio je narodni poslanik i predsjednik POKS Žika Gojković.

Osnivač stranke Pokret obnove Kraljevine Srbije je Vojislav Mihajlović, unuk četničkog komandanta iz Drugog svjetskog rata Dragoljuba Draže Mihajlovića.

– Srpska desnica: Zaštit ćemo od Ugljanina sav narod, pa i Vojsku Srbije

Bivši službenik srbijanske vlade i lider Srpske desnice Miša Vacić objavio je na svom fb profilu da će njegova stranka zaštiti sav narod i državne institucije, pa i Vojsku Srbije od Sulejmana Ugljanina.

Miša Vacić (u sredini) u Sjenici, na lokaciji “Sandžak”

On je napisao da je zajedno sa Aleksandrom Zdravkovićem i Branislav Puhalom u ponedjeljak obišao “Staro-Rašku oblast, gradove: Priboj, Novu Varoš, Sjenicu, Novi Pazar i Rašku i pričali sa lokalnim Srbima i muslimanima.

“Iskazali su veliku zebnju, strah i uznemirenost zbog agresivnih izjava islamističkog ekstremiste Sulje Ugljanina koji je etiketirao Vojsku Srbije za okupatora na ovom prostoru za njega tkz.’Sandžaka’, za nas i istoriju Staro-Rašku oblast. Vojska Srbije nije i ne može biti okupator ni na jednom pedlju državne teritorije Srbije. Srpska desnica je uverila sve građane da ćemo zaštititi sav narod i državne institucije, pa i Vojsku Srbije!, piše u postu na lokaciji “Sandžak”.

MišaVacić, više puta osuđivan nekadašnji portparol i lider ekstremno desničarskog “SNP 1389” imenovan je 2016. godine za savjetnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Povezane vijesti