Aktuelno Crna Gora Društvo

Crna Gora: Crtao grafite neprimjerene sadržine na letnjikovcu kralja Nikole

Foto:  RTV Nikšić, PrtSc

Crnogorska policija je saopštila da je procesirano lice koje je na Ljetnjikovcu kralja Nikole u Nikšiću ispisalo grafite neprimjerene sadržine.

Medijski javni servis Crne Gore RTCG je objavio da je riječ o Nikšićaninu Branku Pejoviću (28), koji je priznao da je sredinom avgusta na objektu Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću crtao grafite neprimjerene sadržine.

Kako je kazao prilikom priznanja, to je uradio iz ličnih pobuda, a naveo je i da je bio pijan dok je ispisivao grafite.

Na fotografijama letnjikovca kralja Nikole, koje je objavila RTV Nikšić, vide se iscrtani krstovi sa četiri s i grafiti neprimjerene sadržine.

Službenici Centra bezbjednost Nikšić su intenzivnim aktivnostim identifikovali i procesuirali lice koje je na Ljetnjikovcu kralja Nikole iscrtalo grafite neprimjerene sadržine.

Protiv B.P.(28) iz Nikšića podnijet je Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz čl. 18 Zakona o javnom redu i miru. On je priveden nadležnom sudiji za prekršaje na dalju nadležnost.

“Centru bezbjednosti Nikšić je, 16. avgusta 2019. godine, prijavljeno od strane Episkopa Crnogorske pravoslavne crkve da je tokom noći nepoznato lice na Ljetnjikovcu kralja Nikole sprejem crne boje iscrtalo grafite neprimjerene sadržine i ispisalo imena.Na lice mjesta su odmah izašli policijski službenici koji su izvršili uviđaj i preduzeli sve neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju identifikovanja lica koje je grafite ispisalo. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji se izjasnio da u radnjama, tada nepoznatog lica, nema elemenata bića krivičnog djela”, navedeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Policija u Nikšiću je preduzela intenzivne aktivnosti koje su rezultirale identifikovanjem i procesuiranjem lica.

Povezane vijesti