Aktuelno Berane Crna Gora Društvo

Crna Gora: Hapšenja članova organizovanih kriminalnih grupa

Podgorička policija je, preduzimajući intenzivne operativno taktičke mjere i radnje i proaktivne istražne aktivnosti u cilju sprečavanja i rasvjetljavanja teških krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata kao i sprečavanja sukoba organizovanih kriminalnih grupa, lišila slobode člana jedne organizovane kriminalne grupe.

Takođe, policija u Beranama je zbog teških krivičnih djela uhapsila dva lica.

Kako se na vodi iz Uprave policije Crne Gore operativna grupa CB Podgorica je juče oko 13,00 sati u naselju Zabjelo u Podgorici kontolisala člana jedne organizovane kriminalne grupe iz Bara, M.G. (30) kod koga je tom prilikom pronađeno vatreno oružje – pištolj u ilegalnom posjedu sa uklonjenim fabričkim brojem i metkom u cijevi.

Sprovodeći dalju kriminalističku obradu policijski službenici izvršili su blokadu naselja Zabjelo i u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom izvršili pretres tzv. štek stanova i drugih prostorija koje koristi M.G. na tri lokacije u Podgorici i Tuzima.

“Pretresom ovih lokacija policija je pronašla municiju, dva punjača ručnih radio stanica, zaštitni prsluk – pancir, dva mobilna telefona sa visokim stepenom kripto zaštite koji se koriste za enkriptovanu komunikaciju, pasoš na ime druge osobe za koji se opravdano sumnja da je zloupotrebljivan u cilju sprovođenja kriminalnih aktivnosti, kao i novac u iznosu od oko 5.000 eura.
M.G. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu sproveden VDT u Podgorici na dalju nadležnost, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija”, navodi se u saopštenju.

Policija će nastaviti sa sprovođenjem intenzivnih proaktivnih istražnih aktivnosti u odnosu na sve članove organizovanih kriminalnih grupa.

– U Beranama lišena slobode dva lica

Po donošenju rješenja o određivanju pritvora od strane Višeg suda u Podgorici nakon prvostepene presude, policija u Beranama je lišila slobode D.D. (27) radi izdržavanja kazne zatvora zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog djelo teško ubistvo u pokušaju i krivičnog djelog nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici D.D. je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od devet godina i šest mjeseci, te je nakon lišenja slobode sproveden u UIKS.

Osim toga, beranska policija je, 3. novembra, lišila slobode i A.Š. (28) iz Berana na osnovu nacionalne potjernice. On se potraživao radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od četiri godine zbog krivičnog djela razbojništvo na koju je osuđen presudom Višeg suda u Bijelom Polju.
A.Š. je sproveden u UIKS radi izdržavanja kazne zatvora.

Foto: Uprava policije Crne Gore

Povezane vijesti