Aktuelno Crna Gora Društvo

Crna Gora: Intenzivna borba protiv kriminala, pronađen kokain i oružje

Uprava policije Crbe Gore u Podgorici preduzima kontinuirane mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata i suzbijanja distribucije opojnih droga kao i pronalaska oružja u ilegalnom posjedu, sa posebnim akcentom na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica.

Podgorička policija je danas u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije izvršila pretrese na šest lokacija koje koriste bezbjednosno interesantna lica na području Podgorice, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti kokain, oružje, municija, blindirano vozilo, sredstva komunikacije i drugi predmeti.

Pretresi su izvršeni na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

Policija je pretresom lokacije koju koristi bezbjednosno interesantno lice D.V. (32) pronašla i oduzela 20 pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain koja su bila pripremljena za dalju prodaju. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je D.V. u produženom trajanju i na organizovan način vršio distribuciju opojne droge kokain. On je lišen slobode i biće priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici zbog postojnja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopčio je Tim za odnose s javnošću Uprave policije Crne Gore.

Pretresom lokacije koju koristi bezbjednosno interesantno lice G.R. (37), policija je pronašla i oduzela više komada oružja i municiju u ilegalnom posjedu i to: pušku marke „CZ“, pištolj, pištolj – olovka, startni pištolj marke „Bruni“ i 24 komada puščane i pištoljske municije. M.R. (66), srodnik G.R, izjasnio se da pronađeni oružje i municija pripadaju njemu, tako da će protiv M.R. nadležnom tužiocu biti podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nadalje, službenici Centra bezbjednsoti Podgorica su, preduzimajući navedene aktivnosti, pretresom na ostalim lokacijama privremeno, radi provjera, oduzeli više skupocjenih vozila, jedno specijalno blindirano vozilo, više mobilnih telefona, USB memoriju, SIM kartice i lap topove. Sve oduzete stvari će biti predmet vještačenja.

O svim preduzetim mjerama i radnjama obaviješteno je nadležno tužilaštvo.

Osim toga, službenici Centra bezbjednosti Nikšić su, sprovodeći kontinuirane pojačene aktivnosti usmjerene na pronalazak vatrenog oružja u ilegalnom posjedu kod građana, na magistralnom putu Nikšić – Podgorica kontolisali vozilo marke „Jeep“ inostranih registarskih oznaka kojim je upravljao A.M. (45) iz Nikšića.

Pregledom vozila policija je pronašala i oduzela pištolj marke „Glock“ sa obrušenim serijskim brojem i tri okvira. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac. Oduzeto oružje je upućeno u Forenzički centar radi vještačenja.
Policija nastavlja aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju krivičnih djela.

Povezane vijesti