Aktuelno Crna Gora Društvo

Crna Gora: Na Cetinju policija u jednom stanu pronašla arsenal oružja

Policija u Cetinju pretresom stana je pronašla i oduzela poluatomatsku pušku, četiri puške, pištolj i 208 metaka.

Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su danas, postupajući na osnovu operativnih saznanja, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi Đ.I. (33) iz Cetinja i pronašli i oduzeli šest komada vatrenog oružja (poluatomatsku pušku, četiri puške i pištolj) i veću količinu municije (208 pištoljskih i puščanih metaka), saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Policijski službenici OB Cetinje su tokom pretresa navedenog stana u Cetinju pronašli i oduzeli poluatomatsku pušku marke “Zastava” kalibra 308 win, pušku marke “Tika” kalibra 857 sa optičkim nišanom, pušku marke “Browning”, pušku marke “Zastava IRMS”, pušku marke Vinčester”, pištolj marke “CZ” kalibra 7,62 mm sa tri okvira, 46 komada puščanih metaka, 75 komada pištoljskih metaka i 87 komada malokalibarskih metaka.

Sa navedenim je upoznat državni tužilac u ODT u Cetinju kojem su dostavljeni spisi predmeta i koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji događaja.

Službenici OB Cetinje su, osim ovog događaja, izvršili pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica na teritoriji Cetinja, tokom koje su kontrolisali 131 bezbjednosno interesantno lice sa područja Cetinja, Podgorice, Nikšića i Budve. Sankcionisano je sedam bezbjednosno interesantnih lica.

Povezane vijesti