Aktuelno Crna Gora Društvo

Crna Gora: Policija je u Podgorici u još jednom pretresu oduzela sedam komada vatrenog oružja

Službenici Uprave policije su u petak, u Podgorici, izvršili pretrese na četiri lokacije koje koriste bezbjednosno interesantna lica na području glavnog grada Crne Gore i oduzeli sedam komada vatrenog oružja, municiju i marihuanu. Uhapšem je i jedan osumnjičeni.

Shodno operativnim informacijama policija je pretresima pronašli i oduzeli sedam komada vatrenog oružja, veću količinu minicije, marihuanu i druge predemte.

“Policija je pronašla i oduzela dvije automatske puške, dvije poluautomatske puške, dvije lovačke puške, pištolj i 723 komada municije različite vrste i kalibra. Osim toga, policija je oduzela i sredstva komunikacije i pakovanje sa sadržajem marihuane za koju se sumnja da je bila namjenjena uličnoj prodaji. O događaju je upoznat nadležni tužilac”, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore
.
U odnosu na pronađeno oružje i municiju policija je lišila slobode S.Đ. (35) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je protiv A.Đ. (26) podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Pronađeno oružje i ostali predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Povezane vijesti