Aktuelno Crna Gora Društvo

Crna Gora: Policija oduzela pištolj u obliku priveska za ključeve

Službenici Uprave policije su u Podgorici i Baru pronašli su i oduzeli više komada oružja. U Podgorici je lišen slobode N.M. (39), dok su Đ.D. (62) i Đ.D. (37) u Baru procesuirani krivičnom i prekršajnim prijavama. U ovoj akciji je oduzet i mprovizovani mehanizam , u obliku priveska za ključeve, sa udarnom iglom u kojem su se nalazila dva metka.

Kako je saopšteno iz Uprave policije Crne gore podgorička policija je, sprovodeći aktivnosti na pojačanoj kontroli bezbjednosno interesantnih lica, izvršili pregled N.M. (39) i pronašla i oduzela pištolj marke „Pietro Beretta“ cal. 9 mm i 10 komada municije istog kalibra u ilegalnom posjedu. N.M. je lišen slobode i biće priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija u Baru je, po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije, izvršili pretres prostorija koje koristi Đ.D. (37). Policijski službenci su tom prilikom pronašli i oduzeli sedam lovačkih karabina i pušaka, pištolj i improvizovani mehanizam sa udarnom iglom u kojem su se nalazila dva metka.

Foto: Uprava policije Crne Gore

Povezane vijesti