Aktuelno Crna Gora Društvo

Crna Gora: Policija otkrila 37 komada vatrenog oružja (FOTO)

Pretresom na tri lokacije u Podgorici oduzeto je 37 komada vatrenog oružja i drugi predmeti, uhapšena dva lica protiv jednog krivična prijava, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Policija u Podgorici je preduzimajući aktivnosti u cilju pronalaska vatrenog oružja u ilegalnom posjedu izvršila pretrese na tri lokacije.

“Pretresima je ukupno pronađeno i oduzeto 37 komada vatrenog oružja i to automatska puška, 19 pušaka, 11 pištolja, šest revolvera i 743 komada municije različite vrste i kalibra. Osim toga, pretresima je pronađena mašina za punjenje i pravljenje municije, 17 noževa, četiri mačete, sablja, tri okvira za automatsku pušku i praškasta materija za koju se sumnja da je barut”, navode iz Uprave crnogorske policije.

Slobode su, kako se ističe, lišena dva lica dok je protiv trećeg podnijeta krivična prijava. Sva lica se sumnjiče da su počinila krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija.

Pretresom lokacije koju koristi S.M. (73) iz Podgorice policijski službenici su pronašli i oduzeli pet pištolja, pet revolvera, osam pušaka, tri okvra za automatsku pušku, municiju, nož sa koricama za automatsku pušku, četiri mačete, sablju i 16 noževa. Protiv S.M. je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava.

Policijski službenici su izvršili pretres stana koji koristi M.D. (40) i tom prilikom pronašli i oduzeli deset pušaka, sedam pištolja, revolver, mašinu za punjenje i pravljenje municije, 738 komada municije različite vrste i kalibra i praškastu materiju za koju se sumnja da je barut. M.D. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu priveden nadležnom državnom tužiocu.

Osim toga, policijski službenici su u ulici Princeze Ksenije u Podgorici u dvorišnom dijelu zgrade ispred jednog od stanova pronašli čaure municije od automatske puške. Intenzivnim radom policija je došla do sumnje da je M.R. (31) pucao iz automatske puške. Pregledom stana koje koristi ovo lice pronađena je i oduzeta automatska puška.

M.R. je lišen slobode i priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu.

Izvor i foto: Uprava policije Crne Gore

Povezane vijesti