Aktuelno Crna Gora Društvo

Crna Gora: Policija pretresom pronašla bombe, oružje, municiju

Crnogorska policija je u Podgorici, u sklopu aktivnosti koje se preduzimaju u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti požara, eksplozija i havarija, izvršila pretrese na pet lokacija koje koriste bezbjednosno interesantna lica.

Pronađeno je i oduzeto oružje, municija, dvije bombe, barut, detonatorske kapisle i sporogoreći štapin.

Podgorička policija je juče, postupajući na osnovu naredbe nadležnog sudije za istragu, izvršila pretrese stana i drugih prostorija koje koriste bezbjednosno interesantna lica F.R. (23) i M.R. (21) iz Podgorice. Policija je pronašla i oduzela dvije ručne bombe M52, dvije puške, pištolj, 615 komada municije različite vrsta i kalibra, 141 komad detonatorskih kapisli, oko 30m štapina, manja količina baruta, gas maske i dvije potkape tzv. fantomke”, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Policija je lišila slobode F.R i Č.R. (62) zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Krvična prijava u redovnom postupku je podnijeta i protiv Lj.R. (86) zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Foto: Uprava policije Crne Gore

Povezane vijesti