Aktuelno Crna Gora Društvo

Crna Gora: Zbog ubistava i ranjavanje novinarke uhapšena kriminalna grupa, zaplijenjen arsenal oružja, eksplozivi, bombe…

Crnogorska policija saopštila je juče da je rasvijetlila prošlogodišnje ubistvo vlasnika diskoteke “Bigl” Miodraga Kruščića i ranjavanje novinarke Vijesti Olivere Lakić i uhapsila devet članova kriminalne grupe.

Crnogorski mediji prenose da je policija kao organizatora te grupe označila Filipa Bešovića.

Medijima su dostavljene fotografije i video materijal o zaplijenjenom oružju i municiji, eksplozivnim napravama, sredstvima komunikacije, raznim alatima za obijanje stanova i automobila, kao i o oduzetom novcu od ove kriminalne grupe.

Načelnik sektora kriminalističke policije Crne Gore Enis Baković je kazao da je sada je lišeno slobode devet članova koji su imali za cilj vršenje teških krivičnih djela protiv života i tijela.

“Postoji osnova sumnje da je F. B. iz Podgorice organizovao kriminalno udruženje od kojih je, za sada, lišeno slobode devet članova koji su imali za cilj vršenje teških krivičnih djela protiv života i tijela, te da su izvršili krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu novinarke Olivere Lakić i teško ubistvo na štetu Miodraga Krušćića”, rekao je Baković

On je podsjetio da su članovi kriminalnog udruženja 8. maja 2018. pratili novinarku Oliveru Lakić i, ispred zgrade u kojoj stanuje, je teško ranili u predjelu grudi. Takođe, 21. maja su na podmukao način lišili života Miodraga Krušćića koji je u jednom restoranu u tom trenutku sjedio s novinarkom Vijesti Jelenom Jovanović.

Osumnjičeni za ubistvo Krušćića je zahvaljujući međunarodnoj policijskoj saradnji uhapšen na teritoriji Kosova i nalazi se u pritvoru.

Organi Crne Gore, kako je rečeno medijima, preduzimaju dalje policijsko-tužilaćke radnje na ovim predmetima i provjeravaju informacije u vezi izvršenja drugih krivičnih djela od strane ove kriminalne grupe.

Radio Televizija Crne Gore je prenijela da su članovi te kriminalne grupe Podgoričani, Goran Rakočević, Luka Bulatović, Dejan Vukašinović, Mijajlo Stojanović, te Cetinjani Filip Knežević, Marinko Rajković i Sanja Božović.

Istoj kriminalnog grupi, navodno pripada i Mario Milošević koji se sumnjiči da je izvršilac ubistva Miodraga Kruščića 21 maja prošle godine.

“Izvršilac ubistva M.M izašao je iz vozila noseći silikonsku masku na glavi kako bi osigurao da ne bude prepoznat i s leđa prišao oštećenom Kruščiću u čijem pravcu je iz pištolja marke “Glok 17” ispalio više projektila”, navodi Milovan Pavićević, načelnik CB Podgorica, javila je RTCG.

Samo desetak dana prije tog ubistva, sumnja se da su organizator i članovi iste kriminalne grupe pratili novinarku Vijesti Oliveru Lakić do njenog stana na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, gdje je i ranjena.

Rukovodioca Višeg državnog tužilastva u Podgorici Vesna Jovićević je istakla da je prije pokretanja krivičnog postupka protiv ovih lica sproveden intenzivan rad na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela uz pažljivu analizu i priklupljanje dokaza.

Ona je dodala da je prikupljanjen dokaza za ubistvo Kruščića zaključeno i da postoji povezanost tog ubistva sa napadom na novinarku Lakić.

Povezane vijesti