Aktuelno Crna Gora Društvo

Crnogorska policija izvršila pretrese na 22 lokacije, pronađeno naoružanje, pet lica lišeno slobode

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica, odjeljenja bezbjednosti Cetinje i Danilovgrad su u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije, Sektora granične policije i službenicima Posebne jedinice policije, preduzimajući aktivnosti u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih lica, izvršili pretrese na 22 lokacije koje koriste ova lica na području Podgorice, Cetinja i Danilovgrada.

Policija je prilikom pretresa pronašla i oduzela veću količinu oružja i municije, sredstava za komunikaciju, vozilo i druge predmete. Pet lica je lišeno slobode.

Postupajući na osnovu prethodno pribavljenih naredbi nadležnog sudije za istragu policijski službenici su izvršili pretrese na 22 lokacije koje koristi 20 bezbjednosno interesantnih lica u Podgorici, Cetinju i Danilovgradu.

“Policija je prilikom pretresa pronašla i oduzela šest pištolja različite vrste i kalibra, dvije puške, više komada pištoljske i puščane municije, nekoliko okvira za municiju, šest elektronskih detonatorskih kapisli, 15 metara štapina, više komada sredstava za komunikaciju, pancir i vozilo.

Službenici CB Podgorica i OB Danilovgrad su lišili slobode L.R. (33), S.P. (19), Z.P. (46), E.T. (55) I R.I. (32) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, navodi se uz Uprave policije Crne Gore.

Oni će, kako se dodaje, uz krivične prijave biti privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Službenici OB Cetinje podnijeli su protiv dva lica dvije prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju.

Privremeno oduzete stvari i predmeti biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru, a o svim preduzetim mjerama i radnjama upoznat je nadležni tužilac. Kriminalistička obrada u toku.

U posljednje vrijeme sve su učestalije akcije crnogorske policije u kojima se, u Podgorici i drugim većim gradovima vrše pretresi prostorija u kojima borave bezbjednosno interesantna lica.

Povezane vijesti