Aktuelno Društvo Novi Pazar

„Dan otvorenih vrata“ na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru

Akcija „Dan otvorenih vrata“, koja je danas organizovana na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, naišla je na veliko interesovanje maturanata srednjih škola, koji planiraju da studiraju u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi. Došli su iz Novog Pazara, ali i drugih gradova.

Dobrodošlicu im je poželeo prorektor za nastavu Državnog univerziteta u Novom Pazaru prof. dr Bratislav Mirić. On je naglasio da ova visokoškolska ustanova mladim ljudima nudi kvalitetno obrazovanje prema evropskim standardima, ima stručan nastavni kadar, savremeno opremljene laboratorije i neprekidno nastoji da unapredi uslove studiranja, objavljeno je na sajtu Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

Prorektor Mirić je istakao da će i ove godine biti organizovana besplatna pripremna nastava, koja će trajati od sredine maja do polovine juna.

Budući brucoši bili su u prilici da upoznaju svoje buduće nastavnike i da u razgovoru sa njima saznaju detaljne informacije o uslovima upisa u prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija. Takođe, dobrodošlicu su im poželeli i predstavnici Studentskog parlamenta Državnog univerziteta.

Budući akademci obišli su kabinete , laboratorije, amfiteatre, učionice, biblioteku i upoznali se sa povoljnim uslovima školovanja.

Prema predlogu upisne kvote, upućene Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ove godine na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru na 19 akreditovanih studijskih programa biće upisano ukupno 959 studenata, od kojih će se 684 finansirati iz budžeta.

Izvor i Foto: Državni univerzitet u Novom Pazaru (DUNP)

Povezane vijesti