19 Avgusta, 2022
Aktuelno Crna Gora Politika Sandžak

Delegacija SDA Sandžaka posjetila Bošnjačku stranku (BS): Visoka nacionalna svijest i politička zrelost

Delegacija SDA Sandžak, predvođena predsjednikom Sulejmanom Ugljaninom boravila je u posjeti Bošnjačkoj stranci (BS), gdje ih je dočekao predsjednik Ervin Ibrahimović sa svojim saradnicima.

Tokom razgovora razmijenjena su mišljenja oko aktuelne političke situacije u Crnoj Gori i Srbiji, i učešču Bošnjaka u političkim i društvenim procesima, navedeno je u saopštenju Bošnjačke stranke.

“Čestitam Vama i saradnicima za rezultate koje ste ostvarili u prethodnom periodu na očuvanju političke stabilnosti u Crnoj Gori. Visoka nacionalna svijest i politička zrelost rukovodstva Bošnjačke stranke, predstavlja realan osnov da Bošnjaci u Crnoj Gori, odgovorno participiraju u svim segmentima društva, te u daljim evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore”, kazao je Ugljanin. prilikom posjete.

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović istakao je da je BS nezaobilazan faktor na političkoj sceni u Crnoj Gori.

“Izdržali smo brojna iskušenja koja nam je priredila prethodna Vlada. BS je danas još snažniji politički subjekt bošnjačkog naroda, državotvorna partija, utemeljena u prozapadnim vrijednostima i pokazali smo da ispravna politika ima jaku podršku naših građana. Neke snage su htjele da Bošnjake uklone sa mjesta odlučivanja, ali vjerujem da je svima jasno da to nije bio put kojim većinska Crna Gora želi koračati. Našim učešćem u Vladi Crne Gore daćemo doprinos da se čuje glas Bošnjaka i da mjesta u kojima živimo, u svim dijelovima Crne Gore, konačno krenemo da razvijamo u punom kapacitetu”, poručio je Ibrahimović.

Susret predstavnika dvije bošnjačke stranke iz srbijanskog i crnogorskog dijela Sandžaka upriličen je prije dva dana u centrali BS-a u Rožajama.

Izvor i foto: https://www.bscg.me/novosti/delegacija-sda-sandzaka-boravila-u-posjeti-bosnjackoj-stranci/

Povezane vijesti