7 Decembra, 2023
Aktuelno Društvo Srbija

Državljani Srbije po povratku u zemlju mogu da urade test na koronavirus

Vlada Republike Srbije donijela je na današnjoj sjednici Izmjenu odluke o protokolu ulaska državljana Srbije u zemlju, u skladu sa epidemiološkom situacijom i zaštitom stanovništva od zarazne bolesti COVID-19.

Državljani Srbije mogu da uđu u zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na koronavirus, ne stariji od 72 sata.

“Ukoliko državljanin Srbije bez urađenog testa uđe u zemlju, u obavezi je da 14 dana provede u samoizolaciji. U periodu samoizolacije imaju mogućnost da testiranje obave u nekoj od referentnih laboratorija u zemlji i ukoliko je test negativan, prekinu samoizolaciju”, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vlada je takođe usvojila i Izmjenu odluke o ograničenju visine cijena i marži osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme, kojom se rok važenja te odluke produžava za još 30 dana.

Kako bi se spriječile zloupotrebe i neopravdano podizanje cijena, Vlada je definisala spisak proizvoda čije se cijene ne smiju povećavati.

Imajući u vidu činjenicu da je preporuka ljekara da se i dalje nosi lična zaštitna oprema, Vlada je ovom odlukom, kako se zaključuje, obezbjedila da se cijena ove opreme ne povećava.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: