Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar

Državni univerzitet u Novom Pazaru (DUNP): Na master-studijama 230 mjesta

Na master akademske studije Državni univerzitet u Novom Pazaru, prema upisnoj kvoti koju je utvrdilo Ministarstvo prosvjete, upisaće ove godine ukupno 230 studenata, a skoro polovina od tog broja školovaće se o trošku budžeta, saopšteno je sa te visokoškolske ustanove.

Master studije traju jednu godinu i organizovaće se na studijskim programima: Pravo, Ekonomija, Srpska književnost i jezik, Psihologija, Matematika, Informatika i matematika, Arhitektura, Građevinarstvo, Računarska tehnika, Rehabilitacija, Hemija, Biologija, Sport i fizičko vaspitanje, Izgradnja kapaciteta za razvoj javnog sektora i Obrazovanje profesora stručnih predmeta. Ove godine uvodi se i novi studijski program-Obrazovanje vaspitača u predškolskim ustanovama.

Prema rečima rektora Državnog univerziteta, prof. dr. Miladina Kostića, svi master studijski programi su akreditovani, a skoro 50 odsto ukupno upisanih školovaće se o trošku budžeta. Za samofinansirajuće studente školarina je među najnižim u Srbiji, a može da se plati u više rata.

Uslovi upisa na master podrazumevaju završene osnovne akademske studije u četvrogodišnjem trajanju na akreditovanoj visokoškolskoj ustanovi, na odgovarajućem studijskom programu, uporedivom sa studijskim programima na Državnom univerzitetu i sa dozvolom za rad od Ministarstva prosvjete u trenutku sticanja diplome.

Prijavljivanje kandidata traje do 14. oktobra, a dan kasnije biće objavljena lista kandidata čija je dokumentacija u skladu sa uslovima konkursa.

Polaganje prijemnog ispita biće 17. oktobra, dok je objavljivanje konačne rang liste predviđeno za 22. oktobar. Nakon toga sledi upis, koji se završava 25.oktobra.

Povezane vijesti