Aktuelno Bosna i Hercegovina Sandžak Srbija

Džaferović pokrenuo inicijativu da BiH otvori konzulate u Novom Pazaru i Rijeci

Na inicijativu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića na sjednici Predsjedništva BiH jednoglasno je donesena odluka da će naša zemlja dobiti dva nova generalna konzulata u Republici Hrvatskoj i u Republici Srbiji, objavio je sarajevski portal faktor.ba.

Sjedišta generalnih konzulata bit će u Rijeci i u Novom Pazaru.

Konzulat koje će biti otvoren u Srbiji obuhvatit će teritoriju općina Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.

Konzulat, također sa generalnim konzulom na čelu, u Republici Hrvatskoj, sa sjedištem u Rijeci obuhvatit će teritoriju Istarske županije, Primorsko-goranske županije, Ličko-senjske županije, Zadarske županije, Šibensko-kninske županije, Splitsko-dalmatinske županije i Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon današnje Džaferovićeve inicijative i potvrde na Predsjedništvu, Ministarstvo vanjskih poslova BiH će dobiti zadatak da realizira ovu odluku.

– Imamović: Bošnjaci u Sandžaku će preko konzulata konačno ostvariti direktnu i neraskidivu vezu sa svojom maticom Bosnom i Hercegovinom

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović ocjenio je da je ovo izvanredna vijest, konkretna i brza realizacija ideje koja je predstavljena prilikom posljednje posjete člana Predsjedništva BiH Sandžaku.

“Raduje me činjenica da će Bošnjaci u Sandžaku preko konzulata konačno ostvariti direktnu i neraskidivu vezu sa svojom maticom Bosnom i Hercegovinom…”, poručio je Imamović.

Povezane vijesti