Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Sandžak

Džaferović u novopazarskoj Bor džamiji: Islamska zajednica je temeljna institucija

Član predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović poručio je sinoć u novopazarskoj Bor džamiji da Bošnjačko nacionalno vijeće jedino i samo o da je Islamska zajednica temeljna institucija.

Nakon ceremonije i svečane sednice u BNV-u, delegacija predsjednika Džaferovića uz društvo gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, te predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esada Džudža, predsjednika SDA Sandžaka dr. Sulejmana Ugljanina i njihovih saradnika, posjetili su Hadži Hurem, poznatiju kao Bor džamiju, saopćio je Mešihat IZ-e Sandžaka Islamske zajednice Srbije.

Kako je navedeno pri toj posjeti delegaciju su u džamiji dočekali visoki predstavnici Rijaseta Islamske zajednice Srbije – Mešihata sandžačkog na čelu sa muftijom mr. Senadom ef. Halitovićem i njegovim zamjenikom mr. Muhamedom ef. Demirovićem, glavnim imamima i saradnicima.

Uz prisustvo velikog broja vjernika, prije pristupanja obavljanju teravih namaza, predsjednik Džaferović se kratko obratio vjernicima i između ostalog naglasio da Bošnjačko nacionalno vijeće brine o kulturi, jeziku, obrazovanju, informisanju …, ali između ostalog u ukupnom identitetu našeg naroda.

“Nije Bošnjačko nacionalno vijeće jedino i samo, Islamska zajednica je jedna temeljna institucija sa misijom ovog karaktera i ove vrste”, rekao e Džaferović, prenosi Mešihat sandžački IZS-e.

Zaključuje se da su nakon obavljanja teravih namaza subotu naveče, vjernici imali prilike upoznati se i u prijateljskoj atmosferi razgovarati sa članovima delegacija.

Povezane vijesti