Aktuelno Novi Pazar

Džudžo: Šansa za ostvarivanje bošnjačkih interesa

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo posjetio je danas gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca i razgovarao o nastavku saradnje Vijeća i Gradske uprave Novi Pazar.

Džudžo je nakon ovog susreta ocjenio da postoji historijska “šansa da se ostvare rezultati koji će postati standard za ostvarivanje interesa bošnjačke nacionalne zajednice”.

“Predsjednik Vijeća je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Gradom Novi Pazar i Gradskom upravom. U toku razgovora istaknute su oblasti djelovanja kroz konkretne projekte koji bi se realizovali u partnerskom odnosu a u skladu sa potpisanim Sporazumom o saradnji između Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Grada Novog Pazara”, saopćeno je iz BNV-a.

Delegaciju Vijeća činili su predsjednik Vijeća Esad Džudžo, potpredsjednici Vijeća dr. Fuad Baćičanin i prof. Dr. Sait Kačapor i šefica Glavnog ureda BNV Alma Dukađinac.

Iz Gradske uprave Novog Pazara je navedeno da su gradonačelnik Nihat Biševac, predsjednica Skupštine Ifeta Radončić i pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović, tokom prve posjeta predstavnika novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća, razgovarali o konkretnim projektima koji će biti realizovani i o oblicima podrške koju grad može da pruži, u cilju što boljeg rada i funkcionisanja Vijeća i rješavanja prioritetnih pitanja iz njegove nadležnosti.

“Razgovarali smo o konkretnim projektima koji će biti realizovani i o oblicima podrške koju grad može da pruži, u cilju što boljeg rada i funkcionisanja Vijeća i rešavanja prioritetnih pitanja iz njegove nadležnosti“, rekao je nakon sastanka gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Potpredsjednim Vujeća Prof. Dr. Sait Kačapor istakao je da BNV ima konkretne, dugoročne planove.

“Pokrenuli smo pitanje osnivanja Katedre za bosanski jezik i književnost na Državnom univerzitetu, pri čemu smo ostvarili i saradnju sa univerzitetima u regionu, Ministarstvom prosvete Republike Srbije. Nigdje nismo naišli na otpor, vrlo smo optimistični. Što se današnje posjete tiče, naišli smo na izuzetno razumjevanje gradonačelnika i njegovih saradnika i visok stepen sloge oko zajedničkih ciljeva, što je garancija uspjeha“, istakao je Kačapor.

Povezane vijesti