Aktuelno Bosna i Hercegovina Srbija Turska

Erdogan dolazi u Srbiju

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić biće domaćin predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu, koji će boraviti u zvaničnoj poseti Srbiji 7. i 8. oktobra 2019. godine, zvanično je potvrđeno iz Službe za saradnju s medijima Predsjednika Republike Srbije.

Drugog dana posjete, kako se navodi, predsjednici Vučić i Erdogan biće domaćini na Trilateralnom samitu Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske, na kojem će učestvovati članovi Predsjedništva BiH.

Program i satnica posjete biće blagovremeno dostavljeni.

Medijima je predčeno da su akreditacije novinarskih ekipa obavezne. Neophodno je da redakcije pošalju zahtjev putem linka: akreditacija, do petka, 4. oktobra 2019. godine, najkasnije do 20.00 sari.

“Molimo vas da poštujete rok za akreditovanje članova vaših ekipa, jer nećemo biti u mogućnosti da odobrimo naknadne akreditacije”, navedeno je u najavi tog događaja.

Prema dosadašnjim najavam Erdogan neće posjetiti Sandžak, kako je to očekivanom.

Opština Tutin je saopštila da je planirano da se predsjednik Turske 7. oktobra, na otvaranju radova za rekonstrukciju puta Novi Pazar – Tutin, obrati video linkom.

Turski predsjednik je posljednji put u zvaničnoj posjeti Srbiji boravio u oktobru 2017. godine kada je drugog dana posjete, kao prvi predsjednik Republike Turske, zvanično boravio u Novom Pazaru i Sandžaku.

Povezane vijesti