Aktuelno Srbija

Erdogan ponovo odložio posjetu Srbiji

Erdogan i Vučić tokom posjete Novom Pazaru 2017. godine (Foto: Medin Halilović, arhiv)

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan odložio je posjetu Srbiji koja je bila najavljivana za 29. avgust. Kako je potvrđeno iz Ambasade Turske u Beogradu Erdogan neće posjetiti Srbii u avgustu i septembru ove godine zbog usaglašavanja termina.

Odlaganje posjete Beogradu potvrđeno je i iz kabineta člana Predsjedništva BiH, predsjedavajjućeg Željka Komšića koji je takođe trebao da se susretne zajedno sa Erdoganom i srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Za sada nije potvrđen novi datum koji je određen za zvaničnu posjetu turskog predsjednika Srbiji.

Beogradski mediji su prošle hefte najavili da će se tokom Erdoganove posjete Srbiji početi radovi na izgradnji auto-puta Beograd–Sarajevo i puta Novi Pazar Tutin.

Prethodno je turski predsjednik Srbiju trebao da posjeti u martu ove godine, ali do nje nije došlo, kako je zvanično navedeno, iz sličnih razloga.

Recep Tayyip Erdogan je u oktobru 2017. godine boravio u dvodnevnoj posjeti Srbiji. On je nakon susreta sa srbijanskim zvaničnicima u Beogradu, zajedno sa Aleksandrom Vučićem posjetio i Novi Pazar gdje mu je bio priređen veličanstven doček.

Povezane vijesti