Aktuelno Društvo Sandžak Turska Tutin

Erdogan potvrdio podršku za Tutin

Tokom drugog dana zvanične posjete Srbiji predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u Beogradu je imao susret sa predsjednikom Grada Novog Pazara, Opstine Tutin i Opštine Sjenica.

“Na sastanku iza zatvorenih vrata, predsjednik opštine Tutin Kenan Hot razgovarao je sa predsjednikom Republike Turske, Recepom Tayyipom Erdoganom i tom prilikom mu se najsrdačnije zahvalio u ime svih gradjana Tutina i Sandžaka, zato sto narod Turske na čelu sa Recepom Tayyipom Erdoganom posvećuje veliku pažnju svim Bošnjacima na Balkanu, a posebno Bosnjacima u Srbiji i Sandžaku”, saopšteno je iz Opštine Tutin.

Kako se dodaje Hot je rekao i da se posebno raduje dobrim odnosima Republike Srbije i Turske i sve boljoj ekonomskoj saradnji, kao i izgradnji infrastrukture u Sandžaku.

Tokom ovog susreta, kako se ističe, dogovoreno je da Projekat izgradnje rječnih korita i mnogi drugi projekti u Tutinu budu nastavljeni 2020. godine kao donacija naroda Republike Turske, narodu Tutina.

Sandžačka delegacija je imala i odvojene susrete sa šefom turske diplomatije Mevludom Cavusogluom, kao i drugim visokim zvaničnicima te zemlje.

Turski predsjednik Erdogan zvanično je na svečanosti u Sremskoj rači otvario radove na autoputu Beograd – Sarajevo, kao i radove na putu Novi Pazar – Tutin.

On je u svom obraćanju podsjetio na tragično stradalog legendarnog predsjednika tutinske opštine rahmetli Šemsudin Kučevića, koji je poginuo u sabraćajnoj nesreći na putu Tutin-Novi Pazar, dva dana nakon njegove posjete Novom Pazaru 2017. godine.

Povezane vijesti