Aktuelno Auto Sport

Esad Bole Došljak u Mostaru napada novi rekord

Proslavljeni novopazarski automobilista, evropski as na “Drag Race” trkama ubrzanja, zajedno sa timom AMK Novi Pazar, nakon oborenog rekorda i još jedne pobjede na početku sezone juriša na nove rekorde. Krajem ove sedmice nastupiće u Mostaru gdje se očekuje skoro 200 najbržih vozača regiona.

Za svoju miljenicu “Opel Corsa RS1000” kaže da je najbrži i najbrutalniji automobili Regije Balkan u toj klasi.

“Gdje drugo nego u legendarnom Osijeku. Za vozače ‘Drag Rejsere’ omiljena i najbolja pista. Kažu da srebro iz Osijeka sija kao zlato. To znači da se domognete pehara u Osijeku je jako teško jer je konkurencija stahovita. Veliki broj automobila i to kakvih-opasno brzih”, kaže najbrži vozač regije prenoseći utiske iz Osijeka.

Podsjećamo da je AMK Novi Pazar nastupio sa vozilom Opel Corsa RS za čijim volanom je Esad Bole Došljak jedan od najiskusnijih vozača Balkana. On je nosioc državnog i regionalnog recorda (EU RECORDA 4VDSTAGE2) 8.059 sekundi na 402 metra.

Sa Corsom RS se, podvlači, jure neki drugi ciljevi. Prije svega se želi zadržati mjesto u državi i regiji u klasi PRO RVD.

“To što smo postavili sebi zadatak da budemo broj jedan u klasi smo i ostvarili. U Osjeku 25.maja smo osvojili zlato u Šampionatu Srbije i u nedelju takođe zlato u šampionatu regije Balkan. Moj tim je slavio i obaranje ličnog rekorda Corse RS sa 10.57 sec na 10.381 sec”, podsjeća Bole za naš portal.

Gepostet von Esad Dosljak am Montag, 10. Juni 2019

Pred trku u Mostaru, 15 i 18. juna intenzivno se priprema, a veliki zahvati na Corsi RS i novi agregat preko 1000 konja već su dali rezultat.

“Kako ste navikli od nas dragi prijatelji sponzori i fanovii osnovni zadatak trkačkog tima jeste zadržati 1. mesto klase RWD. Ekipa koja nikada ne spava sada sa novim doradama na menjaču, vješanju i trapu ponovo napada rekord. Corsa je za sada u dijelovima”, kazao je Bole tokom priprema u garaži svog tima.

Svojim prijateljima i fanovima transparentno, preko društveni mreža, pokazuje šta se dešava u garaži i iskreno misli da on i trkački “TRGO KEMO RACING TEAM” mogu “na niskih 10,00 sekundi”.

Pojašnjava da je Corsa RS u punom spremanju. Dobija novo trolamelno kvačilo i malu prepravki na prenosu za koju je zadužen Miško Subotić Herc Čačak.

“Kako smo navikli na Mostar očekuje nas dobra trka. Znajući ko je organizator AMKNP se i ovaj put sprema da publici pokaže svoju superbrzu Corsu RS čija je izlazna brzina na 402 m 245 km/h. U Osijeku je bilo 180 prijavljeni automobila. Isto se toliko očekuje na pisti u Mostaru 14 i 15. Juna.Dobru zabavu i bez kvarova zelim svojim kolegama. Sreća protiv nas će im itekako trebati”, poručio je najbrži šampion iz Novog Pazara Esad Bole Došljak.

Povezane vijesti