Aktuelno Knjigofil Kultura Sandžak Tutin

Fondacija Sabur: Takmičenje za “Promociju kulture čitanja”

Fondacija “Sabur” iz Tutina organizuje takmičenje “Od pravilnog razumjevanja do korisnog znanja”

Fondacija Sabur je kroz projekat “Promocija kulture čitanja” do sada organizovala nekoliko promocija knjiga i predavanja u cilju razvijanja kulture čitanja kod omladine.

Takmičenje se organizuje s ciljem da se omladinu motiviše da svoj ljetnji raspust provedu uz knjigu i korisno znanje. Učesnici takmičenja prilikom upisa dobijaju knjigu “Islam u koji pozivamo” i iz nje će se pripremati za takmičenje.

Kako navode iz Fondacije Sabur ova knjiga tretira metodologiju središnjeg pristupa u razumijevanju pitanja vjere i tradicije, te odgovore Dr. Jusufa El-Karadavija i Evropskog vijeća za fetve na svakodnevna pitanja i nedoumice, utemeljene na razumijevanju šerijatskih dokaza u kontekstu potreba i prioriteta muslimanskih zajednica u Evropi.

Ističu i da je knjiga zanimljiva i lahka za čitanje, a izdanje knjige na našem jeziku je priredio i preveo hafiz Prof.Dr. Safvet Halilović.

“Uvodni dio knjige, iako ne sadrži pitanja i odgovore, također ulazi u pismeni test. Učesnici na sva pitanja daju kratke i konkretne odgovore, osim što pitanja koja se tiču uvodnog dijela (prvih 40-ak stranica) knjige moraju detaljnije obrazložiti. Pravo upisa imaju učesnici od 14-30 godina”, saopštila je Fondacija Sabur.

Pravo na upis, zbog ograničenog broja učesnika, imaju samo učesnici iz Srbije i regije Sandžak. Takmičenje i natjecanje za vrijedne nagrade biće realizirano u formi pismenog testa sa pitanjima iz gore navedene knjige.

reoj učesnika je ograničen, a svi učesnici će najkasnije iza 10.juna dobiti edukativni materijal (knjigu).

Upis traje do 20. juna, a takmičenje će se održati 24. avgusta u Tutinu.

Prva nagrada je odlazak na Umru, ostale četriri nagrade su novčane (300, 200, 100 i 50 eura), a oni koji osvoje od 6. do 25. mjesta dobiće ulaznice za seminar “Lično usavršavanje 2019”.

Povezane vijesti