Društvo Novi Pazar

Grad Novi Pazar nagradio najuspješnije đake i nastavnike u 2018.

Najbolji učenici i njihovi nastavnici osnovnih i srednjih škola u Novom Pazaru, koji su predstavljajući svoju školu, generaciju i grad na republičkim i međunarodnim takmičenjima u 2018. osvojili neko od prva tri mjesta, dobili su priznanja i nagrade od strane Grada Novog Pazara.

Plakete i novčane nagrade najuspješnijima uručio je gradonačelnik Nihat Biševac istakavši da je grad đacima i njihovim nastavnicima želio da na ovaj način oda posebno priznanje.

„Iz godine u godinu, prepoznavši značaj obrazovanja, ulažemo sve više u kvalitet nastave, u uslove rada učenika i nastavnika u školama na teritoriji Novog Pazara. Obrazovanje je najveća investicija u budućnost svakog pojedinca ali i celog grada. Vi koji nas znanjem, i rezultatima na takmičenjima iz različitih oblasti nauke najsvetlija ste budućnost zajednice”, kazao je Biševac uputivši čestitke učenicima, nastavnicima i profesorima ali i direktorima i svim porodicama učenika.

On je podvukao da je rezultate moguće postići samo zajedničkim radom, uz mnogo truda i odricanja. Biševac je obećao da će grad nastaviti da se zalaže za unaprjeđenje uslova u kojima će se generacije učenika i studenata obrazovati i usavršavati.
Podsjetio je i da budžetom Grada Novog Pazara za narednu godinu planirano je još više novca za obrazovanje u odnosu na 2018.

Najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola, njihovim nastavnicima i profesorima koji su zajedničkim zalaganjem ostvarili zapažene rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima u nekoj oblasti uručene su novčane nagrade i plakete.

Za osvojeno 3. mjesto na nekom od takmičenja republičkog ili međunarodnog karaktera, učenici osnovnih i srednjih škola nagrađeni su sa po 8 000 dinara, svaki drugoplasirani dobio je 9000 dinara, a za najbolje, osvajače prvog mjesta grad je ove godine izdvojio po 10 000 dinara.

Nastavnici i profesori koji su djecu delegirali i pripremali za takmičenja, preuzimajući na taj način na sebe veoma odgovoran zadatak, nagrađeni su sa po 12 000 dinara.

Grad će, kako je najavio gradonačelnik Nihat Biševac, od sljedeće godine stipendirati i najbolje novopazarske studente.

Grad Novi Pazar je po prvi put ove godine nagradio najbolje učenike, nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola.

Povezane vijesti