Aktuelno Društvo Regija Srbija

Gužve na ulazu u Srbiju, provjerite trenutno stanje na graničnim prijelazima

Zbog velikog broja građana koji se zbog predstojećih praznika vraćaju u Srbiju iz zapadne Evrope saobraćaj je usporen i  nastale su gužve na ulazu u Srbiju. Slična situacija je i sa ostalim zemljama u regionu.

Trenutno stanje na graničnim prijelazima Srbije možete provjeriti ovdje.

Prema izvještajima RTS-a vrijeme čekanja na ulazak u Srbiju tokom pretpraznične euforije od jutros je veoma promjenljivo u zavisnosti od talasa pristiglih vozila. Najduža zadržavanja su iz pravca Mađarske i Hrvatske. Granični prelaz Horgoš dva od 15 časova radiće samo iz pravcaiz Mađarske prema Srbiji.

Kako je saopštila Uprava granične policije, putnička vozila na ulaz u zemlju na Kelebiji, Horgošu, Batrovcima i kod Šida čekaju 60 minuta, a kod Preševa na izlaz 30, dok na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

AMSS navodi da su formirane duže kolone putničkih vozila na izlazu iz Mađarske, na prelazima Horgoš i Kelebija, kao i s Hrvatskom na Batrovcima, zbog čega treba očekivati još oko par sati zadržavanja na izlazu iz ovih zemalja.

Granični prijelaz Horgoš dva od 15 sati radiće samo iz pravca Mađarske prema Srbiji, saopštila je mađarska policija.

Zbog velikog priliva vozila iz Zapadne Evrope, preko integrisanog mađarsko-srpskog graničnog prelaza Horgoš dva, do kraja radnog vremena, do 19 sati moći će samo da se izađe iz Mađarske.

Tako će za izlaz iz susedne zemlje, zajedno sa susednim prelazom Reske, putnicima biti na raspolaganju 15 traka za izlaz iz Mađarske, navodi mađarska policija.

Izvor: RTS, AMSS

Povezane vijesti