Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Hapšenja zbog falsifikovanja ispita iz prve pomoći, osumnjičena i načelnica Službe hitne pomoći u Novom Pazaru

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odjelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu, uhapsili su tri osobe i podneli krivične prijave protiv dve osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

“Uhapšeni su P.S. (1974), odgovorno lice srednje Tehničke škole Trstenik, M. I. A. (1964), odgovorno lice Doma zdravlјa u Novom Pazaru i I. D. (1974), zaposleni u Domu zdravlјa Novi Pazar, dok su krivične prijave podnete protiv 65-godišnjeg i 43-godišnjeg muškarca”, saopštio je MUP Srbije.

Prema nepotvrđenm informacijama među uhapšenima je načelnica Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Novom Pazaru dr. spec. Mirsala Islamović Aličković.

Dom zdravlja u Novom Pazaru

Kako se sumnja P. S. i šezdesetpetogodišnji muškarac, bivši zaposleni u Visokoj tehničkoj mašinskoj školi strukovnih studija u Trsteniku, u periodu od septembra 2018. do juna 2019. godine, potpisivali su i ovjeravali zapisnike o navodno položenim ispitima za „B“ i „C“ kategoriju kandidatima Saobraćajne škole Trstenik iako isti nisu ni prisustvovali ispitima.

Osumnjičeni M. I. A. , I. D, kao i 43-godišnji muškarac koji je zaposlen u Domu zdravlјa Novi Pazar su, kako se sumnja, od maja 2018. do jula 2019. godine, sačinjavali zapisnike o polaganju ispita iz prve pomoći i izdavali potvrde o položenom ispitu iz prve pomoći za 200 kandidata u kojima su unosili neistinit sadržaj da je ispit održan i da su ga kandidati položili, iako kandidati nisu ni prisustvovali obuci i ispitu.

Osumnjičenima P. S, M. I. A. i I. D. je određen pritvor do 30 dana.

Povezane vijesti