20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Regija

Hrvatska: Policija zaplijenila 61,6 kilograma kokaina i 219,7 kilograma heroina

U sklopu odvojenih kriminalističkih akcija dubrovačka policija zaplijenila je 61,6 kilograma kokaina, te 219,7 kilograma heroina.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Postaje pomorske policije i Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u suradnji s PNUSKOK-om Uprave kriminalističke policije, policijskim službenicima ATJ Lučko, policijskim službenicima Specijalne jedinice policije Split, nadležnim državnim odvjetništvima, Carinskom upravom u sjedištu i u Rijeci te Službom za mobilne jedinice carine Dubrovnik, u posljednjih nekoliko mjeseci proveli su dva značajna kriminalistička istraživanja vezana za proizvodnju, krijumčarenje i preprodaju droge.

U sklopu ovih odvojenih i međusobno nepovezanih kriminalističkih istraživanja zaplijenjeno je 61,6 kg kokaina te 219,7 kg heroina.

Policijski načelnik Ivan Pavličević je uvodno kazao kako su ova kriminalistička istraživanja dokaz ustrajnog i strpljivog rada policijskih službenika ove policijske uprave, pri čemu je ostvarena sjajna suradnja s kolegama iz Zagreba i Splita te s Carinskom upravom, s kojom već godinama vrlo uspješno surađujemo, što je na kraju rezultiralo ovim, uistinu impresivnim količinama zaplijenjene droge, a što je ujedno i nastavak niza uspješnih zapljena velikih količina droge na području ove policijske uprave.

U posljednjih 10 godina ova policijska uprava imala je ukupno 9.213 zapljena droge u sklopu kojih je zaplijenjeno 767 kg kokaina, 289 kg heroina i oko 2,5 tone marihuane.

Ovim kriminalističkim istraživanjima su zapljene različite vrste droga pri čemu je važno znati da svaka droga ima svoje potpuno različite modalitete: od mjesta proizvodnje, načina skladištenja, krijumčarenja i, konačno, prodaje što znači da ova policijska uprava ima sve potrebne kapacitete, u smislu znanja i iskustva policijskih službenika, bez kojih ovakvi rezultati ne bi bili mogući.

Kokain je pronađen 3. studenog prošle godine na brodu koji je iz Južne Amerike uplovio u Luku Ploče. Radi se o brodu za rasute terete, a kokain su pronašli ronioci ATJ Lučko, Specijalne jedinice policije Split, Interventne jedinice policije i Postaje pomorske policije ove policijske uprave, koji su na metalnoj oplati broda, na dubini od 16 metara pronašli magnetima pričvršćen metalni sanduk sa 3 paketa od ljepljivih traka i folija s ukupno 54 paketa u kojima je bilo ukupno 61.6 kg kokaina.

Izvor/foto: https://dubrovacko-neretvanska-policija.gov.hr/vijesti/video-u-sklopu-odvojenih-kriminalistickih-istrazivanja-dubrovacka-policija-zaplijenila-61-6-kilograma-kokaina-te-219-7-kilograma-heroina/14268

Povezane vijesti

%d bloggers like this: