Bosna i Hercegovina Sport Video Zanimljivosti

Ibrahimović voli zemlju odakle su mu korijeni

Poznati fudbaler Zlatan Ibrahimović objavio je na svom instagram profilu kratak video na kojem je se vidi kako u svlačionici, dok se oobuva, sluša Halida Bešlića i pjesmu “Beograđanko”.

Uz svuke hita Halida Bešlića “Vraćam se majci u Bosnu”, Ibra, koji trenutno igra za Galaxy iz Los Angelessa, je iz svlačionice poručio da se nakon odmora vraća svom poslu.

Video je pregledalo skoro četiti miliona i šesto Zlatanovih fanova uz skoor 15 hiljada sviđanja i komentara.

“…Voli zemlju odakle su mu korijeni. Pjesma je divna,a Zlatanu svaka čast.!”, “Only becouse of you Belgrade girl, only for you and your enthusiastic love i am returning back to my Mother in Bosnia…”,”Gasi to, kako me slatko nasmijja”, “️Kad te puknu emocije k’o Ibrahimovića”, “Bosanac!”, “Pa kaj mu , neki su od komentara.

Zlatan Ibrahimović je jedan od najpoznatijih fudbalera na planeti. Rođen je 3. oktobra u Melmeu, švedski fudbaler bosanskog porijekla je i bivši reprezentativac Švedske koji igra za LA Galaxy.

Ibrahimović je karijeru započeo krajem 1990ih u klubu Malmö FF pod Rolandom Anderssonom. Ubrzo je potpisao za AFC Ajax te, pod trenerom Ronaldom Koemanom, postigao globalni uspjeh. Nakon tri godine, za €16,000,000 potpisuje za Juventus FC. U Italiji je još više unaprijedio karijeru, posebice kao napadački partner Davida Trezegueta. Godine 2006. potpisuje za rivalski Inter Milano u kojem dobiva niz individualnih nagrada, uključujući i onu najboljeg.

Ibrahimović je imao mogućnost da nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odakle potiču njegovi roditelji ali je on odlučio da brani boje reprezentacije Švedske, zemlje u kojoj je rođen.

 

View this post on Instagram

Back to business @lagalaxy

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on

Povezane vijesti