Home Archive by category Izjava dana

Izjava dana

Izjava dana

Arijana Saračević Helać, poznata bosanska novinarka, povodom Svjetskog dana slobode medija: “Želim da zajedno povratimo hrabrost i povjerenje u nas, da se vratimo profesiji, Kodeksu, da imamo samopoštovanje, da poštujemo kolege, da se distanciramo od huškača i oratora mržnje, da podstičemo kritičku svijest i slušamo glas građana, a ne politike. Slušajmo svoju savjest. Živi mi i zdravi bili, s redovnim i boljim platama, boljim uvjetima rada, najboljim pričama i lijepim vijestima, inspirativni, poletni i s ugledom koji nam pripada”.

Izjava dana

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Rasim Ljajić na otvaranju turističko-pješačke staze na lokalitetu “Gradina”, Pazarište kod Novog Pazara: “Aerodrom u Lađevcima koji se otvara krajem juna predstavlja dobar osnov za razvoj turizma. Razgovaramo sa predstavnicima turstičkih agencija iz Turske o otvaranju čarter letova, koji će dovoditi turiste iz Turske u Novi Pazar. Ja sam siguran da za dvije godine mi možemo da povećamo broj turista sa sadašnjih 20 hiljada na 50 hiljada, a za pet godina da povećamo do 100 000 turista. Da bismo to postigli, moramo mnogo više da radimo na promociji. Potreban je jedan organizovani, sistemski pristup“.

Izjava dana

Potpredsjednik srbijanske vlade Rasim Ljajić, odgovarajući na optužbe Vojislava Šešelja, da je član Vlade povezan sa kriminalnim radnjama i da je vlasnik preduzeća koje zida stanove u Sočiju: “Više ne mogu da verujem šta taj čovek priča. Kamo sreće da je sve istina. Vlasnik sam te firme taman koliko i on. Ni manje ni više od toga. Evo, poklanjam mu svoj deo, i u toj i u svakoj drugoj firmi u kojoj sam navodno vlasnik. Slobodno neka dovede advokata da mu to potpišem”.

Izjava dana

Muamer Zukorlić, lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) i narodni poslanik u srbijanskom parlamentu, u jutarnjoj emisiji na TV Pinku: Dođoh u studio kad vidim umjesto dogovorenog Miroljuba Jevtića podmetnuli mi Galijaševića i nekog Dodikovog savjetnika. Pomislih ako odustanem od emisije biće kao da ih se bojim, a i javnost bi bila uskraćena da čuje moja gledišta. Zato odlučih da učestvujem uz neprijatan ukus u ustima …Tako to biva na beogradskim arenama.