Aktuelno Društvo Srbija

Kamiondžija neprijavljenih 25.000 eura krio u čarapi

Srbijanski carinici su 12. juna 2019. godine, na graničnom prijelazu Vatin kod Vršsca (prema Ruminiji), spriječili jednog vozača kamiona novopazarskih registarskih oznaka da u čarapi koju je nosio na sebi, iz zemlje iznese 25.000 neprijavljenih eura.

Prekršaj je otkriven oko 21 sat, kada je na red za kontrolu stigao kamion za čijim se volanom nalazio 61-godišnji državljanin Srbije iz okoline Kraljeva koji se uputio ka Rumuniji radi utovara stoke.

U razgovoru sa carinskim službenicima, vozač je rekao da nema ništa da prijavi, te da sa sobom nosi 8.000 evra. Detaljnom kontrolom kamiona nije otkriveno ništa neobično, ali je pregled samog putnika demantovao njegove riječi.

“U džepu pantalona koje je nosio na sebi pronađeno je 10.000 evra, što je iznos koji je dozvoljeno prenijeti preko granice bez prijavljivanja, ali je u lijevu čarapu stavio i kesu sa svežnjem neprijavljenih novčanica. Crvena kesica koju je ovaj vozač ugurao u čarapu bila je ispunjena sumom od 25.000 evra koju nije imao nameru da prijavi”, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

Kako se dodaje sakriveni novac je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, u kome težinu neće imati izjava vozača da nije znao da bez prijavljivanja može iznijeti samo 10.000 evra.

“Nepoznavanje propisa nikoga ne oslobađa odgovornosti, jer je putnik dužan da se o njima na vrijeme informiše”, upozoravaju iz Uprave carina.

Povezane vijesti