Aktuelno Kultura Muzika Novi Pazar

Karavan igre i baleta 10. juna u Novom Pazaru

Manifestacija “Karavan igre” koji kroz umetničke, edukativne i interaktivne programe promoviše umjetničku igru ove godine kreće iz Novog Pazara, najavili su danas organizatori.

Gradonačelnik Nihat Biševac Novi Pazar je na promociji ovog događaja danas u Kulturnom centru Novi Pazar rekao da je Novi Pazar jedan od 12 gradova u kojem se održava ova manifestacija manifestacija koja će obogatiti kulutrnu scenu našeg grada.

“Djeca će imati priliku da se kroz rad sa pedagozima upoznaju sa baletom i modernom igrom“, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, objavljeno je nainternet  stranici Grada Novog Pazara.

On je naveo da će najbolji koreografi 10 dana boraviti u našem gradu i da će oni koji imaju interesovanje za igru biti u prilici da nauče nešto više ovoj umjetnosti.

Direktor Kulturnog centra Husein Memić je uputio Poziv roditeljima da dovedu svoju decu, da zajedno sa pedagozima učestvuju u radionicama.

„Ovo je manifestacija svjetskog ranga i ne treba da se propusti. Novi Pazar pomera granice sa ovakvim svetskim kulturnim manifestacijama. Grad Novi Pazar je odavno prerastao granice lokalnog u pogledu velikih kulturnih događaja. I sam odabir Grada Novog Pazara kao polazne tačke ovog karavana kazuje da je naš grad prepoznat kao kulturna destinacija“, rekao je Memić.

Prethodni Karavan igre u Novom Pazaru trajao je tri dana, a ove godine je projekat tako osmišljen da pedagozi i koreografi sa mladima u Novom Pazaru raditi 10 dana.

Direktorka Beogradskog festivala igre, Aja Jung, osvrnula se na zainteresovanost mlade novopazarske publike: „Posebno me je radovao dolazak mladih zaintersovanih Novopazaraca na Beogradski festival igre. Njihov dolazak je bio organizovan u jednoj divnoj sinergiji sa vašim Kulturnim centrom i Gradom Novi Pazarom. Verujem da su oni uživali, imali su bez pitanja. Vjerujem da će ovaj Karavan igre biti uspešan i da će nam dati smernice za dalju edukaciju mladih, ali za stvaranje nove publike“, navela je Jung

Karavan igre počinje u petak 10. juna, a na repertoraru su predstava „Pariski život“, Sabrine Bosko. Istog dana biće održan gala koncert sa insertima iz velikih baletskih djela.

Povezane vijesti