Aktuelno Društvo

Ko u Novom Pazaru (ne)poštuje Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici?

Odlukom Skupštine grada iz 2015. godine na teritoriji Novog Pazara 11. jul je proglašen za Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici. Prema skupštinskoj odluci, na teritoriji grada 11. jula neće se održavati nikakve manifestacije, osim onih koje su tematski vezane za genocid u Srebrenici.

U skladu sa tim elektronski medijima je iz gradske uprave upućen poziv da danas program  prilagode ovom datumu.

Kritikama na društvenim mrežama građani Novog Pazara su osudili postupak pojedinih elektronskih medija.

Skeniranjem na radio aparatu dalo se zaključiti da dvije od četiri novopazarske radio stanice, danas oko 14 sati, emituju zabavnu muziku. Radio Sto plus je puštao ozbiljnu muziku, a Ref-ref radio vjersko predavanje.

Jedna radio stanica koja se nije odazvala apelu dio je medijske kuće koja je dobila sredstva za projektno finansiranje iz budžeta Grada Novog Pazara.

“U Novom Pazaru od jutros zastave na javnim ustanovama spuštene su na pola koplja, u ugostiteljskim objektima je tiho i bez muzike, a skupštinskom odlukom zabranjeno je organizovanje javnih skupova, osim onih koji se organizuju povodom obilježavanja 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici”, objavila je Anadolu Agency (AA), prenosi RTV Novi Pazar.

Povezane vijesti