Aktuelno Društvo Srbija

Kod Turaka otkriveno 82.000 neprijavljenih eura u spakovanim cipelama

Srbijanski carinici su u saradnji sa policijom 2. jula 2019. godine, na ulaznoj strani graničnog prelaza Vatin kod Vršca, prema Rumuniji, u prtljagu putnika jednog kombija otkrili gotovo 82.000 neprijavljenih evra.

Prekršaj je otkriven kada je oko 6 sati ujutru na red za kontrolu stigao „mercedes“ njemačkih registarskih oznaka kojim su iz te zemlje, gdje žive, ka matičnoj Turskoj putovala dva rođena brata, kao i četvero djece i supruga jednog od njih.

“U razgovoru sa carinskim službenicima obojica su rekla da sa sobom nose samo lični prtljag i po 10.000 evra, ali je pregled njihovih kofera naslaganih u prtljažniku pokazao suprotno.Tada je u spakovanim cipelama 49-godišnjeg suvozača pronađen koverat sa 14.400 neprijavljenih evra, dok je u putnoj torbi 45-godišnjeg vozača, među košuljama pronađena koverta sa 67.500 evra”, saoopšteno je juče iz Uprave carina Srbije.

Kako je navedeno svim putnicima kombija vraćeno je po 10.000 evra, što je iznos koji ne mora da se prijavljuje prilikom prelaska granice, dok je ostatak neprijavljenog novca privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Povezane vijesti