Aktuelno Društvo Srbija Zdravlje

Koronavirus u Srbiji: Potvrđeno 12 slučajeva zaraženih, jedna osoba ima tešku kliničku sliku

U Republici Srbiji je do 8 sati jutros godine registrovano ukupno 12 potvrđenih slučajeva oboljelih od korona virusa (COVID 19), potvrđeno je iz Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Kako je navedeno do jutros su testirani uzorci 13 osoba od kojih je sedam bilo pozitivnih i šest negativnih na novi korona virus.

“Do 8 časova 11. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 130 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja”, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

Javni medijki servis Srbije, RTS prati razvoj situacije iz časa u čas i navodi da je počeo sastanak državnog vrha sa svim nadležnim institucijama i stručnjacima u vezi sa koronavirusom.

“Četvoro pacijenata u Nišu u potpunoj izolaciji. Svi pacijenti su dobro, nisu životno ugroženi. Od kada je Vlada juče usvojila nove mere o zabrani ulaska stranih državljana iz zaraženih područja, sa Batrovaca vraćeno pedesetak osoba. Dva pacijenta hospitalizovana su na KC u Novom Sadu, četvoro u Nišu i šestoro na Infektivnoj klinici u Beogradu. Epidemiolog Predrag Kon rekao je da smo spremno dočekali koronavirus i dodaje da ne sme da nam se dogodi Italija, koja je cela u crvenoj zoni zbog koronavirusa”, prenosi RTS.

Od sedmoro novozaraženih koronavirusom, jedna osoba ima tešku kliničku sliku bolesti, izjavio za RTS direktor Infektivne klinike Goran Stevanović.

Povezane vijesti